Jezerniki se pripravljajo na srečanje z veliko trojko Sunsov: Ham razkril obrambni načrt

Estimated read time 2 min read

Los Angeles Lakers se bodo nocoj pomerili s Phoenix Suns, ki imajo na novo sestavljeno „veliko trojko“ Kevin Durant, Devin Booker in Bradley Beal. Čeprav so Lakersi v tej sezoni proti Sunsom neporaženi (3 zmage in 0 porazov), so stave za to trojico, ki je bila v kvalifikacijah za prvaka, višje kot kdaj koli prej.

Jezerniki se pripravljajo na srečanje z veliko trojko Sunsov: Ham razkril obrambni načrt

Glavni trener Lakersov Darvin Ham ne želi tvegati. Da bi omejil napadalno ognjeno moč Sunsov, je naštel tri področja, na katera se mora njegova ekipa osredotočiti:

  1. INDIVIDUALNA ČAST: Vsak branilec Lakersov mora stopiti v ospredje in prevzeti vodstvo pri posameznih nalogah. Ne glede na to, ali bo LeBron James zaustavil Duranta, Anthony Davis blokiral Bookerjev strel ali preostali člani ekipe pazili na Beala, bo individualna obrambna čast ključ do upočasnitve zvezdnikov Sunsov.
  2. DELO S ČASOM: Ham poudarja, da je pomembno rušiti napadalni ritem Sunsov na začetku vsake akcije. Dvojne ekipe, agresiven pritisk na žogo in tesne rotacije bodo ključnega pomena pri preprečevanju, da bi velika trojica prišla v udoben ritem doseganja točk.
  3. Obramba z asistencami: Posamezniki so odlični, vendar ne zadostujejo proti tako veliki trojki. Dosledna in agresivna obramba je ključna za zapolnitev vrzeli in zmanjšanje števila odprtih strelov. Pravočasne rotacije in komunikacija so ključnega pomena pri blokiranju napadalnih poti in preprečevanju lahkega igranja v power playu.

S Hamovim igralnim načrtom so Lancersi pripravljeni na boj. Ali jim bo uspelo ohraniti odličen rezultat proti Sunsom in zajeziti njihov novi napad, bomo še videli. Današnja tekma bo razburljiv košarkarski obračun, saj se bosta ekipi borili za prevlado v zahodni konferenci.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours