Kako zaščititi poslovne skrivnosti?Sodnik je to rekel →

Estimated read time 5 min read


„Ali je kadrovska kadrovska plača plače zaposlenih, ali je sum, da je puščala poslovne skrivnosti?“

„Kdo ima tožena stranka med sojenjem poslovnih skrivnosti odgovornost za dokaz?“

„Katere ukrepe lahko sprejmejo podjetja, da preprečijo uhajanje tajnih informacij?“


Danes (25. aprila) so v Šanghajskem višjem ljudskem sodišču in Center za gospodarski razvoj Šanghajske zveze za industrijo in trgovino skupaj organizirali vrsto dejavnosti serije „Fajin Enterprise“ in „podjetnikov, ki se učijo FA“.To predavanje je povabilo Šanghajsko tretje vmesno ljudsko sodišče (Šanghajsko sodišče za intelektualno lastnino, Shanghai Railway Transport Intermediate Court) Intelektualna lastnina, celovit oboževalec sojenja Jingbo„Glavna vprašanja in razlaga primera poslovne tajne sodne zaščite“Obravnavati temo.


Hkrati je predavanje živelo tudi javnosti prek video številke „Šanghajsko višje sodišče“, Douyin, Kuaishou, Sina Weibo, Zhihu in druge platforme.


Scena predavanja


Voditeljica

Fan Jingbo

Šanghajsko tretje vmesno sodišče za ljudske sodišča (Šanghajsko sodišče za intelektualno lastnino, Shanghai Railway Transport Vmesno sodišče) INTELEKTIONALNA SESTAVLJE


To predavanje obkrožaOdpravljen obseg poslovnih skrivnosti, sestavni elementi poslovnih skrivnosti, odgovornost za dokaz poslovnih skrivnosti, prepoznavanje kršitve poslovnih skrivnosti in identifikacija kupčevih poslovnih skrivnosti kupcevPet tem se odvija v kombinaciji z resničnimi primeri preizkusne prakse, pojasnjuje opredelitev obsega poslovnih skrivnosti v podjetniških podjetjih in daje predloge in predloge, kako preprečiti poslovne skrivnosti in se izogniti tveganju, da kršijo informacije o strankah in poslovne skrivnosti.


01

Odpravljena vprašanja, povezana z obsegom poslovnih skrivnosti


Pokaži določene vsebine poslovnih skrivnosti so lahko vse informacije o določenem prevozniku ali nekaterih informacijah o določenem prevozniku.Specifična vsebina poslovnih skrivnosti se lahko neposredno odraža v ustreznem prevozniku ali pa je lahko informacija, ki jo oblikuje desni imetnik, ki povzema, povzema in izpopolnjuje vsebino prevoznika.Desni imetnik mora bitiPred koncem razprave o sodnem sodiščuPojasnite posebno vsebino poslovnih skrivnosti.


02

Sestavni elementi poslovnih skrivnosti


Komercialne skrivnosti se nanašajo na poslovne informacije, kot so tehnološke informacije in poslovne informacije, ki ne vedo o javnosti, imajo poslovno vrednost in sprejemajo ustrezne ukrepe zaupnosti.Poslovne skrivnosti imajoSkrivnost, zaupnost, vrednostBistvo


(1) Skrivnost


Skrivnost ima dinamične značilnosti, medtem ko izpolnjujeta dva elementa „splošnega znanja“ in „enostavno pridobiti“, kar na sorodnih področjih ni dobro znano.Treba je izplačati dve vprašanji:

1. Kombinacija javnih informacij in kombinacije javnih in ne -javnih informacij;

2. Sodba o „uporabi odprto“.


(2) vrednost


Merila za presojo vrednosti so v tem, ali naj prinesejo konkurenčne prednosti, vključno z realno vrednostjo in potencialno vrednostjo, pozitivnimi informacijami in negativnimi informacijami.Standardi certificiranja vrednosti morajo utemeljeno pokazati, da so podatki o posameznih seks, kot so informacije o plačah in gradivi za ponudbe, potrebni posebni premisleki.


(3) Zaupnost


Način ukrepov zaupnosti vključuje besedilne in fizične metode.Ukrepi za zaupnost so prepoznavni in prilagodljivi.Glede na zakonodajo je presoja razumnih ukrepov zaupnosti potekala skozi postopek strogega do širokega, določitev obveznosti o zaupnosti pa se je spremenila iz širine v strogo.Treba je opozoriti, da je nosilci tehnične tajne identifikacija ukrepov zaupnosti pri krožnih izdelkih.


03

Odgovornost za dokazilo o poslovnih skrivnostih


Porazdelitev dokaznih odgovornosti za sestavo poslovnih skrivnosti se je razvila v sodni praksi. Zakon trenutnega zakona je treba izpolnjevati.


Prenos dokazne odgovornosti za sestavni del poslovnih skrivnosti vključuje:

1. Tožnik je predložil predhodne dokazeSprejemajte ukrepe zaupnostiPredmete

2. Tožnik je predložil predhodne dokazeRazumno kažejo, da so poslovne skrivnosti kršeneBistvo

Prenos dokazne odgovornosti s pravnimi predpisi brez prenosa dokazila o dokazi lahko zmanjša dokazno breme.


04

Film poslovnih skrivnosti


Vrste kršitve poslovne tajne so:

1. Nepravilna sredstva za pridobitev;

2. razkritje;

3. Uporabite in dovolite drugim za uporabo;

4. Posredna kršitev;

5. Kršitev tretje osebe.


Nepošteno je, da je pozoren na svojo neodvisno kršitev in razlikovati nepravična sredstva za drugačna sredstva in pravni seznam; Dobro ime tretje osebe in ne -dobro -afiath tretje osebe.


05

Potrditev potrditve poslovnih skrivnosti informacij o strankah


Treba je razlikovati, ali informacije o strankah stranke, ki ne trdi aktivno trguje s stranko, predstavlja podatke o strankah v antifrančnem smislu.


Razlikovati morate, ali stranka temeljiZaupanje zaposlenihZa tržne transakcije z enoto, v kateri se nahajajo zaposleni, ta postopek vključuje opredelitev osebnega zaupanja, metodo prostovoljne izbire in sodno identifikacijo ter dokazilo o vedenju kupcev.Po predavanju je predstavnik podjetja vprašal, ali je mogoče neuradno objavljeno rokopis zaščititi kot poslovno skrivnost, kako učinkovito upravljati notranje poslovne skrivnosti podjetja in trenutni preskusni status tehničnih skrivnih primerov.

<< 左右滑动查看更多照片 >>


Izraženi korporativni predstavnikiTheVeliko nabiranje iz primerov, ki jih je pojasnil sodnik, „“ globlje razumejo zaščito pravic intelektualne lastnine in ima močan praktični vodilni pomen. „


Nato bo „zakon v podjetju“ in podjetniki, ki se učijo, še naprej izvajala pravna smernica za delovanje in razvoj več podjetij do tega!


vir丨 Šanghajsko tretje vmesno ljudsko sodišče (Šanghajsko sodišče za intelektualno lastnino, Shanghai Railway Transport Intermediate)

Oddelek za oskrbo na visoki sodišču: Oddelek za presojo intelektualne lastnine

Besedilo: Shi Leyi, Guo Hui

Fotografija: Tu Minda

Za glavni urednik: Jiang Mengxian

Uredi: Ding Yijian

izjava丨 Ponatis, navedite javni račun z „višjega sodišča v Šanghaju“

You May Also Like

More From Author