Kam se tujci radi igrajo?Peking, Šanghaj, Xi’an … V prvi četrtini se je vstopna turneja močno opomogla!

Estimated read time 6 min read
Izvzetje za vizum in optimizacija vhodnega plačila bo vsekakor pritegnilo več tujih turistov, ki bodo prišle na Kitajsko.
Poročevalec 丨 Guan Zichen niu Qingyan
V prvi četrtini leta 2024 je vstopna turneja pokazala močan zagon okrevanja.
18. aprila so podatki Nacionalne uprave za priseljevanje pokazali, da se je število tujcev v Kitajskem v prvem četrtletju povečalo za več kot 3 -krat v primerjavi z istim obdobjem leta 2023.
V drugem četrtletju se je v nenehnem sproščanju ugodnih ukrepov, kot je optimizacija vnosa in oprostitev drug drugega, na nekaterih turističnih platformah, naročilo za vstop v Peking, Šanghaj, Chongqing in druga mesta povečalo za več kot 100 %LETO -LETO.
Tujci pridejo na Kitajsko, da obiščejo 30 %
Glede na podatke, ki jih je Nacionalna uprava za priseljevanje objavila na rutinski tiskovni konferenci, so v prvem četrtletju 2024 nacionalne agencije za upravljanje priseljevanja nabrale več kot 141 milijonov vstopnih in izstopnih oseb, kar je 117,8%leto do leta.Med njimi je tuje osebje doseglo 1,3074 milijona, kar je 305,2%leto -On -let.
Podatki državne uprave za priseljevanje tudi kažejo, da so tujci na Kitajsko prišli z največ turizmom, ki predstavlja več kot 30 %, sledijo poslovanje, obiskujejo sorodnike, prijatelje, delo, učenje itd.Na Kitajskem je veliko držav z več tujci, vključno z ZDA, Avstralijo, Kanado, Nemčijo, Združenim kraljestvom in drugimi evropskimi in ameriškimi državami, pa tudi Rusijo, Vietnam, Mjanmar in druge države v moji državi, pa tudi Južna Koreja , Japonska, Malezija, Singapur in druga vzhodna Azija in jugovzhodna Azija.
Ko gre za sprejem vstopne turneje v prvem četrtletju, je Zhang Jing, namestnik generalnega direktorja mednarodne potovalne skupine Shenzhou International Počitniške družbe (v nadaljevanju „Shenzhou Holiday“), dejal, da je bilo v prvem četrtletju 21 serij vstopnih turistov Od počitnic v Shenzhouju je bilo 455 ljudi in turisti predvsem iz Evrope in jugovzhodne Azije.
Številne mednarodne križarke prinašajo veliko število vstopnih turistov na Kitajskem.Konec februarja je nemška turistična skupina Herberot Eurota obiskala Šanghaj in Tianjin, 400 turistov iz nemških držav pa se je odpravilo na obalo v Šanghaju in Tianjinu.Marca je nemška križarka Atania obiskala Kitajsko in se ustavila na mednarodnem terminalu Šanghaj Wusongkouja.
V drugem četrtletju se je število čezmorskih turistov, ki vstopajo skozi križarke, še povečalo.6. aprila je bila v Šanghajskem Wusongkou mednarodnem križarjenju z več kot 2.500 ljudmi opremljena z več kot 2500 ljudmi. druge države.7. aprila „Marine Melody“ kraljeve Karibeje nosi Tianjin International Cruise Mother Port s skoraj 2000 turisti z vsega sveta.Kraljevski Karibi je tudi izjavil, da se bo 26. aprila „morski spekter“ v skupini vrnil v materno pristanišče v Šanghaju, več kot 4000 mednarodnih turistov pa bo vstopilo v Šanghaj.
Obseg oprostitve vizuma širi dobro vstopno turnejo
Širitev vizuma za vstop v vstop je spodbudila pospešeno obnovo vstopnega ogleda.V prvem četrtletju je Nacionalna uprava za priseljevanje sprožila številne politike upravljanja priseljevanja in izstopa, vključno z nenehno optimizacijo regionalnih vstopnih vizum, brez tranzitnih vizumov, ki so bili v pristaniščih, ki so olajšali 5 ukrepov, da bi tujci prišli na Kitajsko; Prijavite se v hainanske zadeve in tako naprej.Podpora politike je bila 466.000 izdanih vizumskih dokumentov, kar je 118,8%leto -na let in 19,88 milijona vizumskih tujih držav, kar je 266,1%več kot letno.
Od prvega četrtletja se je obseg izvzetja za vstop v vstop spet razširil.9. februarja je Kitajska in Singapurska sporazum o medsebojnem izvzetju uradno vedela od 14. marca do 30. novembra, Kitajska pa je v Švici, Irskem, na Madžarskem, v Belgiji in LuksemburguUstrezna oseba, zadolžena za veliko domačo potovalno agencijo, je dejala, da veliko turistov iz Singapurja in Evrope potuje na Kitajsko.
Podatki Flight Butler kažejo, da je v prvem četrtletju leta 2024 v četrtem četrtletju leta 2023 znašala 19,7%povečanje za 19,7%večjega števila civilnega letalstva, kar je bilo za 19,7%, skupna stopnja okrevanja civilnega letalstva pa je dosegla 69,2%.Konkretno, stopnje obnovitve leta iz Singapurja, Britanije, ZAE, Italije in drugih držav so presegle 100%.
Po mnenju Dou Junjieja, sodelavca družbe Jingqi Culture Company, so bili rezultati prvega četrtletja predvsem posledica okrevanja turizma leta 2023. Večina tujih turistov se je začela pripravljati na Kitajsko, preden je bila izdana vizumska politika. .
Dou Junjie je nadalje izjavil, da učinek ugodnih politik še vedno traja v celoti.“Če bodo podatki teh dveh kritičnih obdobij obnovljeni, se bo letos pospešila tudi celotna obnovitev vstopne ture.“
„1. maja“ na mnogih mestih
Obseg rezervacije se je povečal za več kot 100% letno -on.
V drugem četrtletju se je v okviru neprekinjenega izterjave vstopne turneje tudi več oddelkov in tržnih subjektov še naprej trudila za optimizacijo udobja vstopnega plačila in reševanje pomanjkanja majhnih vodnikov za turnejo.
Pred kratkim so Ljudska banka Kitajske, Ministrstvo za kulturo in turizem, državna uprava deviz in državni urad za kulturne relikvije skupaj izdala „Obvestilo o nadaljnji optimizaciji ugodnosti plačilnih storitev za ključna mesta kulturnega turizma“ ( v nadaljevanju imenovane „Obvestilo“).“Obvestilo“ jasno navaja, da morajo tri zvezdice in nad turističnimi restavracijami, nacionalnimi 5A in 4A turističnimi atrakcijami, nacionalnimi in deželnimi turističnimi kraji ter nacionalnimi turističnimi in prostimi bloki doseči popolno pokritost domačih in čezmorskih bančnih kartic; Kraji za ustanovitev poslovnih mest v tuji valuti za izboljšanje ravni storitev menjave v tuji valuti.
Razume se, da mnogi hoteli v Pekingu optimizirajo tudi ustrezne scenarije za vstop.Jiang Yan, podpredsednik komercialnega okrožja Greater China Intercontinental Hotel Group, je dejal, da Intercontinental Hotel, Sanlitun Tongying Center, Peking v hotelu zagotavlja bankomate, stroje za menjavo v tuji valuti in mobilne posnetke za reševanje problema plačila tujih gostov.Peking Beichen Intercontinental Hotel bo predstavil aplikacijo „Alipay Plus“ za imigracijske goste, pomagal čezmorskim turistom, da vežejo čezmorske bančne kartice, da bodo na Kitajskem doživeli priročno mobilno plačilo, s čimer bodo rešili turistični turizem, nakupovanje potrošnikov in nakupovanje potrošnikov in nakupovanje potrošnikov in nakupovanje potrošnikov v Pekingu.
Zhang Jing je dejal, da so se s hitrim okrevanjem imigracijskega podjetja nekateri upokojeni vodniki tujih jezikov vrnili v nekaterih prenosih, pomanjkanje vodnikov za tuje jezike pa je rahlo razbremenjeno.Vendar je prav tako odkrito dejal, da so viri turnejskih vodnikov tujih jezikov malo, za reševanje pa je potreben čas.
Veselimo se drugega četrtletja, se je v nenehnem izpustu različnih politik povečalo tudi število vstopnih ogledov na različnih krajih.Po podatkih CTRIP so se počitnice „1. maja“ v Pekingu, Šanghaju, Hangzhouu, Chengduju in drugih krajih povečale za več kot 100%letno -na let, medtem ko so Xi’an, Chongqing, Kunming in drugi kraji presegli 200%.
Zhang Jing je dejal, da so tuji turisti v prvi četrtini še vedno raje tradicionalne turistične poti, glavne destinacije pa so Peking, Šanghaj in Xi’an.Od druge četrtine so prazniki Shenzhou prilagodili pot reke Yangtze okoli križarskih ladij reke Yangtze, ki jih imajo radi tuji turisti.
„Kitajska je ena glavnih svetovnih turističnih destinacij. Dokler se bo udobje in učinkovitost vstopnih turnej še naprej povečevalo, bo zagotovo pritegnilo več tujih turistov, ki bodo prišle na Kitajsko.“
Uredi 丨 yang bo
Fotografija 丨 Peking Business Daily, yitu.com
Poročilo/povratne informacije

You May Also Like

More From Author