Kitajska komercialna vesoljska vesolje "Odstranite potencial" | Dekodiranje komercialnega vesolja

Estimated read time 12 min read

Če odprete stolpec:V zadnjih letih, ki jih vodijo več dejavnikov, kot so nacionalne politike, tehnološke inovacije, povpraševanje na trgu in vbrizgavanje kapitala, je komercialna vesoljska vesolje začela izkoristiti lestvico in nenehno vbrizgati novo kinetično energijo, da bi pospešil razvoj nove kakovosti .Letos je bil „komercialni prostor“ prvič zapisan v vladno delovno poročilo.Danes je „Kitajski Aerospace“. komercialnega vesolja v moji državi.

Hainan Commercial Aerospace Launch Listo v gradnji

V Yizhuangu v Pekingu je več zasebnih raketnih podjetij z najvišjimi ocenami na kitajskem trgu na enem območju s polmerom dveh kilometrov. Za lansiranje; Za storitve aplikacij je komercialna veriga vesoljske industrije moje države odprla polno konjsko moč, da bi razvila „hitro sled“.

Podatki kažejo, da je bilo leta 2023 število novih podjetij na področju komercialnega vesolja v moji državi 113.000, kar je za 29 -odstotno leto -na let; leto.Letos je bil „komercialni prostor“ prvič zapisan v vladno poročilo o delu kot „nov motor za rast“.V tej globalni „medzvezdni konkurenci“ se kitajska moč „dvigne“.

Ustvarite satelit, kot je „avtomobilska zgradba“

Vstopi v tovarno satelita v času in vesolju, ki se nahaja v novem okrožju Taizhou Bay, Zhejiang.To je prva kitajska komercialna satelitska super tovarna s popolnimi podpornimi zmogljivostmi, poleg tega pa je tudi rojstni kraj Geely Automobile.

Robotska roka na proizvodni liniji časa in vesoljske satelitske tovarne fleksibilno deluje

Time in Space Daoyu je znanstveno in tehnološko inovacijsko podjetje v skupini Geely Holding. in integracija različnih modelov in specifikacij. Stroški proizvodnje so približno 45%.

Takšna moč satelitske proizvodnje se približuje vodilni ravni na svetu.

Leta 2019 je ameriški vesoljski X (vesoljsko odkritje) začel zmanjševati stroške s proizvodnim modelom, podobnim montažnim liniji avtomobilov.Zdaj je mesečna proizvodna zmogljivost satelitske tovarne v Redmondu v ZDA dosegla 120; na teden.

Razvoj komercialnega vesolja, „satelitska proizvodnja“ je prva stopnja, ki jo je treba prehoditi.V zadnjih letih so satelitska podjetja v moji državi uporabila domači industrijski sistem za odpiranje komercialne dobavne verige in izdelavo prilagodljive inteligentne satelitske linije, ki je močno zmanjšala stroške ustvarjanja zvezd. „do“ industrijskih izdelkov „v preteklosti.

Galaxy Aerospace tehniki razvijajo tablične satelite

Komercialna satelitska proizvodnja „Unicorns“ -an Galaxy Aerospace (Peking) Technology Co. Hkrati pa konfiguracija pripomore k doseganju velike velikosti mase z nizko stopnjo, poleg tega pa lahko nosi tudi več obremenitev.

Z vidika Wang Runfuja, sekretarja stranke in namestnika direktorja skupine 510 Inštituta za vesoljsko tehnologijo, je treba tudi razmisliti celo ozvezdja.

Ustrezna oseba, zadolžena za Galaxy Aerospace, je novinarju Kitajske Electronics razkrila, da podjetje razvija satelit naslednje generacije, kot je „vesoljska leteča preproga“. Sateliti imajo več funkcij pri prenašanju signalov.

Da bi premagali počasnejši problem upočasnjevanja hitrosti mikrovalovnega digitalnega prehoda ozvezdja, je po večletnih raziskavah ekipa satelitske tehnologije z dolgimi lučmi v celoti dojela komunikacijsko tehnologijo Stars in Galaxy Laser High -Speed.“Če se tradicionalna hitrost komunikacije v mikrovalovni pečici primerja s kolesarskim pasom, se lahko uporabi laserska komunikacijska metoda in kolesarski pas lahko razširi na deset pasov in celo sto pasov.“ Urad za satelitsko informacijsko in komunikacijsko tehnologijo.V predpostavki, da kazalniki satelitskih uspešnosti ne upadajo, so nekateri sateliti podjetja padli s 400 kilogramov na 20 kg, stroški razvoja in izstrelitve pa so močno padli.

Ustvarite „prevoz“ prevozne zmogljivosti

Podatki kažejo, da je leta 2023 železniški vesoljski izstrelitvi dosegel 67 krogov, osvežilnih zapisov, kar predstavlja 30 % celotnega svetovnega izstrelitve, ki se uvršča na drugo mesto na svetu.Vendar pa zasebne rakete začnejo 13 -krat, kar predstavlja le približno 20%celotnih nalog izstrelitve Kitajske.V nasprotju s tem je skupna predstavitev ZDA dosegla 116 krogov, od tega je Space X trajal 98 krogov, kakovost izstrelitve pa je dosegla približno 1200 ton, kar predstavlja približno 80%kakovosti globalne izstrelitve.

Če zmogljivost prevoza določa stopnjo vesoljskih dejavnosti, je nadzor stroškov osnovna zahteva za visoko frekvenco rakete.

12. aprila je Space X Falcon št. 9 osvežil svetovni rekord rakete

Prostor X je „model študent“ nadzora stroškov.Sun Meiyu, direktor urada za raziskovanje informacij Sky Information Raziskovanja SIDI Think Tank Radio Management Management, je v intervjuju za reporter China Electronics News dejal, da Space X poudarja ponavljajoče se in posploševanje ključnih komponent.80%raket Falcon-1 temelji na ponovni uporabi.

Poslovne možnosti za recikliranje so široke. Neizogibna izbira za okolju prijazen razvoj.

V smislu spodbujanja uporabe rakete za večkratno uporabo je komercialna raketna družba moje države pred kratkim „Jiebao frekvenca“, da bi promovirala raketo in postala orodje za „poletje“.

Vertikalno recikliranje je glavni pristop, ki ga lahko komercialna raketna podjetja ponovno uporabijo po izstrelitvi rakete.Leta 2013 je raketa Space X „蚱蜢“ uspešno dosegla navpično leteče vertikalno pristanek in natančno pristala do izstrelitvene mize po dviganju 744 metrov v testu.Deset let pozneje, leta 2023, lahko medzvezdno slavo dvostransko št. 2 ponovno uporabite za uporabo rakete za preverjanje tekočega kisika za izvedbo testa letenja v satelitskem centru Jiuquan v moji državi. Target ima vodoravni premik 50 m, raketna zemlja pa stabilna in natančna.

Star Honor Bi -Curve št. 2 Vertikalni vzlet in pristanek in ponovno uporaba testa letenja

„Na splošno je komercialna raketna tehnologija moje države približno 10 let za Space X, vendar se je relativno progresivna hitrost uskladila s Space X, tudi v nekaterih vidikih smo malo več“. “ , je povedal „“ China Electronics News Reporter.

Izvedba raket, ki se večkrat uporablja, tekoče gorivo je tehnična izbira, ki je ni mogoče zaobiti in je splošna smer razvoja „ponovne uporabe“ komercialnih raket.Aprila 2023 je bila Peking Tianbing Technology Co., prva raketa za nosilce tekočih motorjev Ltd., julija; Raketne puščice, ki so v novembru redki;

„Kitajska komercialna raketna industrija bo končala prvih deset let s faze“ 0 do 1 „. Aerospace in izvršnega direktorja Blue Arrow.Pričakuje se, da bodo rakete podjetja Suzaku št. 3 prvi let leta 2025. Raketa je nosilca na osnovi nosilca na osnovi nosilca na osnovi nosilca na osnovi nosilca na osnovi nosilca na osnovi nosilca s tekočim kisikovim metanom.

Jiang Yi je razkril, da je podjetje v celoti uporabilo Rocket Carrier -„Dvojna krivulja št. 3“, ki jo je mogoče ponovno uporabiti sredi ključa.Trenutno raketa izvaja podrobna oblikovalna in zagonska dela, letos pa bo opravil test vsakega sistema.Število kazalnikov načrtovanja ponovne uporabe ni manj kot 20 -krat.

Glede na idejo ustanovitelja Space X Martsk, če je podjetje razvilo težke rakete „Star Ship“, ki jo je razvila družba, če je uspešno vloženo na trg, se lahko stroški izstrelitve znižajo na dva milijona dolarjev čas in 100 ljudi je mogoče vsakič poslati v vesolje.Toda nedolgo nazaj je tretji testni let „Star Ship“ izgubil stik po uspešnem testiranju.To pomeni, da imajo rakete še vedno določeno razdaljo kot načrt za vesoljska potovanja.

Trg aplikacij za milijarde milijard JIEB se pričakuje

Močno „vojskovanje s kartami“ poteka na orbiti z nizko večjo višino od 200 do 2000 kilometrov stran od zemlje.Od aprila letos je Space X načrtoval 42.000 „zvezda verige“, da bi uspešno predstavil več kot 6.000 satelitov, služil 72 državah in regijah, število uporabnikov pa je preseglo 2,3 milijona.Po besedah ​​Muska je Zvezdna veriga začela ustvarjati dobiček ob koncu lanskega leta; Pričakuje se, da se bo začela v prvi polovici letošnjega leta.

Zmogljivost prostora z nizko vsebnostjo je omejena, vendar je komercialni prostor satelitskega interneta neomejen.Glede na podatke, ki jih je objavila Svetovna banka, je na Zemlji še vedno več kot 70%geografskega prostora, ki vključuje 3 milijarde ljudi, ki niso dosegli internetnega pokritosti.Tradicionalna mreža za hrbtenico na tleh je težka in obratovalna stroška v težkih okoljih, kot so oceanska, puščava in gorska območja.Zato komercialni vesoljski vesolje ni le nekakšno komercialno vedenje, ampak za spodbujanje izvajanja nacionalne strategije s komercialnim delovanjem.

Po besedah ​​Chen Shanzhi, namestnika generalnega direktorja in glavnega inženirja Kitajske Xinke, je trenutna komunikacijska zmogljivost nizko -orbitalnih satelitov približno 20 g bitja/sekunde. Vrednost je tudi v tem, da služi vsem slogom življenja.

V intervjuju za The China Electronics News Reporter je dejal, da se v prihodnosti s širitvijo povpraševanja po uporabi v industriji pričakuje, da bodo sateliti z nizkim orbitim raziskovali, okoljsko spremljanje, ekonomičnost z nizko večjosti, znanstveno preiskavo, pomorsko opozorilo, katastrofa Opozorilo, nujne in reševalne komunikacije za scenarije uporabe industrije zagotavljajo močno podporo.Po njegovih statističnih podatkih ribiči, pastirji in gozdni stražarji v mejnih regijah samo pri nas samo dopolnjujejo približno 20 milijonov uporabnikov, ki imajo povpraševanje po satelitskem internetu z nizkim orbitom.

Takšna situacija je poklicala tudi kitajsko različico „Zvezdne verige“, da pospeši konstrukcijo.Že leta 2021 je bila ustanovljena nova centralna podjetja China Satellit Network Group Co., Ltd. in načrtovala načrt „GW Constellation“, torej približno 1.2900 satelitskih mrež do leta 2035.G60 Industrial Base, ki se nahaja v SongJiang, Shanghai načrtuje satelitski internetni načrt s skupno 12.000 enotami. omrežne potrebe.

Januarja letos je Ministrstvo za industrijo in informacijsko tehnologijo in druge sedem oddelkov izdalo „mnenja o izvajanju o spodbujanju inovacij in razvoja industrijskih inovacij v prihodnosti“ ter predlagali raziskave o ključnih tehnologijah, kot so 6G, satelitski internet in satelitski internet in Neposredno satelit na mobilnih telefonih.

China Telecom Satellite Co., Ltd., je predstavil neposredno povezano raziskave satelitskih izdelkov na tehnologiji satelitskih izdelkov, ki je bila neposredno povezana z mobilnimi telefoni, ki je bila začela skoraj dve leti. čas na svetu.Od takrat so številni proizvajalci mobilnih telefonov, kot so Huawei, Oppo in Honor, zaporedno sprožili dvosmerne satelitske komunikacijske funkcije, da bi odprli fuzijo 4G/5G mobilnih komunikacijskih omrežij na terenu s tiantong satelitskim omrežjem.

Odprli so se tudi stopinja satelitskih komunikacij „Get On the Car“.Avtomobilska podjetja, kot so Chang’an, Ji Yan, Geely Galaxy in Xiaomi, so prav tako prišla do napredka avtomobilske satelitske komunikacijske tehnologije ali najnovejših patentov.

Satelitski internetni potniški avtomobilski drog 001

Ustrezna oseba, zadolžena za China Telecom, je za China Electronics News Reporter povedala, da se bo naslednji korak osredotočil na ključne aplikacije izdelkov, kot sta „5G+satelitska bazna postaja“ in „5G IoT+satelit“, da bi strankam zagotovili inteligentne celovite informacijske storitve za to integracija nebes in zemlje, integracije v oblaku in vse stvari.

Trg satelitskih aplikacij pomeni, da se je poleg politik in kapitala aktivirala endogena motivacija komercialnega vesoljskega razvoja.Liu Baiqi, predsednik Xinghe Power, je štel, da je država sprožila 10.000 satelitov.Glede na izkušeno „teorijo“ v industriji je velikost trga aplikacij, ki ga tvorijo sateliti, običajno več kot 10 -krat večja od strojne naložbe.

Vendar ta tržni prostor ni bil v celoti objavljen.Po mnenju Gu Xingfa, raziskovalca na Inštitutu za inovacije zračnih informacij Kitajske akademije, je trenutna veriga komercialne vesoljske industrije kot „dumbbell“. šibka, kar omejuje razvoj aplikacije na nižji stopnji.Danes so komercialni vesoljski krogi več raket, izstrelitve in satelitov, ki kažejo, da so „surovine“, potrebne za razvoj, na voljo v celoti. Popularizacija satelitskih podatkov.

Potrebujete politiko kapitalske podpore

Pred dvema mesecema je Shanghai Yuanxin Satellit Technology Co., Ltd. zaključil financiranje v višini 6,7 milijarde juanov, kar je postavilo rekord kitajske komercialne vesoljske industrije, kar odraža zaupanje in pričakovanja investicijskih institucij za prihodnji razvoj kitajske komercialne vesoljske industrije .

V zadnjih dveh letih se podjetniška in finančna priljubljenost komercialnih vesoljskih skladb še naprej povečuje.Podatki kažejo, da je bilo število novih podjetij na področju komercialnega vesolja leta 2023 113.000, kar je za 29% -v primerjavi z letom 2022; financiranja je bilo 66.

„Komercialna vesoljska vesolje je industrija z razmeroma dolgim ​​ciklom raziskav in razvoja ter velikimi naložbami v naložbe in zahteva veliko kapitalskih naložb. Hkrati pa mora vključiti tudi vire kakovosti in tehnološke inovacije navzgor in navzdol, da absorbira več R&D talenti. „Jiang Yi je povedal novinarjem.

Komercialni vesoljski vesolje je postal visok „Xiangxiang“, ki je tesno povezan tudi s podporo nacionalnih politik in razvojnim trendom industrije.Leta 2023 je Centralna konferenca o gospodarskem delu predlagala, da so bile ustvarjene nekatere strateške nastajajoče industrije, kot so biološka proizvodnja, komercialna vesoljska vesolje in ekonomičnost z nizko vsebnostjo.Med državnimi dvema letoma je bil komercialni vesoljski prostor prvič zapisan kot „nov motor za rast“.

Mi Lei, ustanovni partner Kitajske znanosti in tehnologije Chuangxing, je ugotovil, da je večina vlagateljev v komercialni vesoljski vesolje od leta 2024 „nacionalni značaj“ sklada in industrijske sklade lokalnih vlad.V zgodnji fazi je bil kapital za podporo komercialnemu vesoljskemu vesolju predvsem skladi tveganega kapitala.

Kot eden ključnih parkov Hainanskega pristanišča za proste trgovine se Wenchang International Aerospace City loti „gradnje velike znanstvene in tehnološke inovacijske baze na vesoljskem področju. Namen mednarodnih standardov, ki jih vodi vesoljska tehnologija, ki se osredotoča na razvoj vesoljskega lansiranja in podporne storitve, raziskovanje in razvoj izdelkov Aerospace High -End, razvoj in uporaba velikih podatkov Aerospace, mednarodno sodelovanje v vesoljski izmenjavi in ​​druga področja „Aerospace+“.

Sklad vladne industrije naleti na teren.Da bi marca zgradili 10 milijard na nizko vesoljsko satelitsko industrijo, je ekonomsko celovito območje letališča Zhengzhou objavilo napoved sklada za naložbe v industrijo letališča Zhengzhou o javni zbirki pod -find upravljavskih agencij. Sredstva na drugih industrijskih območjih in njenih razdeljenih skladb.

Shanghai G60 satelitska baza internetne industrije

„Šanghajska občina, ki spodbuja razvoj komercialnega vesoljskega vesolja in gradi akcijski načrt za vesoljsko informacijsko industrijo (2023-2025)“, jasno predlaga, da izboljša industrijsko ekologijo iz posebnih skladov in industrijskih skladov do podpornih politik.Izdelajte več strukturirane industrijske sklade in izboljšajte povezane politike industrijske podpore.

You May Also Like

More From Author