Liverpool 3-0 Southampton: Tonårsstjärnor skjuter de unga röda förbi Southampton och ger Man Utd kvartsfinal i FA-cupen

Estimated read time 5 min read

Liverpool hade två tonåringar att tacka för att de tog sig till kvartsfinal i FA-cupen när Lewis Koumas och Jayden Danns slog till i 3-0-segern över Southampton på Anfield. Koumas slog in ledningsmålet sent i första halvlek innan Southampton Fotbollströjor barn Danns levererade en dubbel i andra halvlek. Det ungdomliga Reds-laget fick en cupmatch mot rivalerna Manchester United i åttondelsfinalen.

En tvåa av Jayden Danns säkrade ett ungt Liverpool-lag en kvartsfinal i FA-cupen mot rivalerna Manchester United efter en imponerande 3-0-seger över Championship-laget Southampton på Anfield.

Jürgen Klopps lag, som fortfarande är med och slåss om fyra silver under tyskarnas sista säsong som tränare, kommer att möta de röda djävlarna i åttondelsfinalen efter 1-0-segern över Nottingham Forest.

Southampton började piggt och testade Caoimhin Kelleher vid flera tillfällen, men saknade i slutändan en klinisk kant, och de straffades när Lewis Billiga Southampton Fotbollströjor Koumas fick sitt skott avstyrt i halvtid och gjorde mål på sin första start i Liverpool.

Inhoppet av Danns i andra halvlek visade sig vara katalysatorn för att utöka Liverpools ledning, och 18-åringen avlossade en härlig chippad avslutning 11 minuter efter att ha blivit introducerad.

Den unge anfallaren avgjorde matchen två minuter från slutet när han slog in bollen efter att Conor Bradleys skott parerats och säkrade Liverpools femte seger i rad.

Klopps lag vill bygga vidare på segern i Carabao Cup i söndags, då den tyske tränaren säkrade sin åttonde trofé som ansvarig för Merseyside-klubben.

Liverpool 3-0 Southampton: Tonårsstjärnor skjuter de unga röda förbi Southampton och ger Man Utd kvartsfinal i FA-cupen

Talking point – Ungdomen utmärker sig ännu en gång för Liverpool med en ny trofé i sikte,Av startelvan mot Southampton var bara tre av Liverpools spelare 26 år eller äldre. Flera av spelarna i laget har minimal erfarenhet av A-lagsfotboll. Men värdarna spelade som ett lag av erfarna proffs för att kväva ett mycket väldrillat och erfaret Southampton-lag.

Men detta borde inte längre vara förvånande. Klopps val av ungdomsspelare spelade också en stor roll i utklassningen av Chelsea och segern i Carabao Cup i söndags, och det innebär en huvudvärk inför den kommande kvartsfinalen mot Manchester United.

Vintage Tröjor

Liverpool litar ofta på ungdomar i cuptävlingar, väljer de en lika oerfaren sida på Old Trafford?
Wolves är klara för kvartsfinal i FA-cupen mot Coventry efter att ha hållit undan Brighton

Man United och Liverpool möts i FA-cupens kvartsfinal, City lottar Newcastle

Sådana som Danns, Bradley och Koumas gjorde mer än tillräckligt för att motivera att stanna kvar i laget, men med en cup redan under bältet i Klopps avskedsäsong på Anfield måste de utföra en fin balans för att försöka säkra så många troféer som möjligt av de tre som är tillgängliga.

Matchens lirare – Jayden Danns

Han var bara på planen i 29 minuter men det går helt enkelt inte att bortse från det inflytande som Danns tvåmålsskytt hade på cupmatchen.

Hans avslut på det första målet trotsade hans ålder och hans närvaro på rätt plats vid rätt tidpunkt vid det andra målet visade prov på en riktig anfallares instinkt.

Harvey Elliott var nära att ge honom utmärkelsen, men Danns, som bara gjorde sitt tredje framträdande för klubben, förtjänar erkännandet.

Spelarnas betyg

Liverpool: Kelleher 8, Bradley 7, Quansah 6, van Dijk 6, Tsimikas 7, McConnell 6, Gomez 6, Clark 7, Elliott 8, Koumas 7, Gakpo 6. Utbyten: Danns 9, Gordon 6, Konate 7, Nyoni 6.

Southampton: Lumley 6, Manning 5, Bednarek 5, Stephens 6, Bree 5, Rothwell 5, Charles 5, Aribo 5, Sulemana 7, Mara 6, Edozie 6. Avbytare: Adams 6, Armstrong 5, Harwood-Bellis 5, Smallbone 4, Walker-Peters 5.

Matchens höjdpunkter

44′ MÅL! LIVERPOOL 1-0 SOUTHAMPTON (KOUMAS) Koumas gör sin debut! Efter ett fint förarbete av Bobby Clark får Koumas bollen i utkanten av Premier League Fotbollströjor barn straffområdet. Han arbetar lite utrymme innan han skjuter en låg ansträngning som avleds bortom Lumley och Anfield utbrott! Det är förmodligen den sämsta tiden att släppa in bollen för bortalaget.

63′ NU ETT DUBBELBYTE FÖR LIVERPOOL. Målskytten Koumas lämnar planen till en rungande applåd. James McConnell går också av. Jayden Danns och Alexis Mac Allister kommer in på planen. Klopp har valt att satsa på lite mer erfarenhet på mittfältet.

73′ MÅL! LIVERPOOL 2-0 SOUTHAMPTON (DANNS) DET BORDE VARA DET! Vilket avslut från Jayden Danns. Saints ger bort bollen och Elliott utnyttjar luckan med en djupledslöpning. Danns rör sig bra för att ta sig förbi Saints backlinje när han slår en härlig chip över Lumley och allt annat än säkrar Liverpools avancemang till kvartsfinalen.

78′ EN ANNAN DEBUT – TREY NYONI KOMMER IN Ännu ett fantastiskt ögonblick för en Liverpool-ungdom när 16-årige Trey Nyoni kommer in för de sista 12 minuterna. Han är den tredje yngsta spelaren som debuterat för laget. Elliott lämnar plats efter en helt okej insats.

MÅL! LIVERPOOL 3-0 SOUTHAMPTON – DANNS IGEN! Två mål för Danns! Vilken inhoppare.

Aribo tappar bollen efter ett inkast och Mac Allisters inlägg nickas bort av Bednarek men bara fram till Bradley. Hans skott med utsidan av foten räddas av Lumley men Danns är på rätt plats för att stöta in bollen och dubbla sin målskörd för kvällen.
Viktig statistik

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours