Ljudska bolnišnica Xintai (pridružena bolnišnica medicinske fakultete Qilu)

1. Kakšen je pomen zdravja: zdravje pomeni, da je sposobnost telesa, psihološke in socialne prilagoditve v dobrem stanju.

2. Vloga zdravstvenega izobraževanja pri ustvarjanju sanitarnih mest je mobiliziranje socialne mobilizacije, sprožitev široke udeležbe v množicah in oblikovanje vzdušja ustanovitve sanitarnega mesta.

3. Spodbujati znanje, povezano z zdravjem, in izboljšati zdravstveno kakovost državljanov.

4. Spremenite nezdravo in necivilizirano vedenje posameznikov in skupin ter spodbujati zdrav razvoj mesta.

5. Pogosto poškodovana zdravstvena vedenja in življenjski slog so: kajenje, alkoholizem, slabe prehranjevalne navade, pomanjkanje telesne vadbe, ozka -misleč in tako naprej.

6. Osem škodljivih zdravstvenih vedenj je: kajenje.Prekomerno pitje;

7. Škoda kajenja za zdravje ljudi je, da tobačni dim vsebuje škodljive snovi, kot so nikotin, premogov katran in ogljikov monoksid, ki lahko povzročijo različne bolezni, kot so bronhitis, pljučni rak, hipertenzija, koronarna srčna bolezen;Kajenje nosečnic vpliva na razvoj ploda.

8

9. Štiri letne čase lahko povzročijo zastrupitev s hrano.Hitrost lahko uničite po visoki vročini, zato morate kuhati fižol Four Seasons.

10. Razlog za uživanje manj zadimljene hrane je, da zadimljena hrana vsebuje rakotvorne snovi, s predelavo pa jo je težko odstraniti.Zato bi morali jesti manj zadimljene hrane.

11. Kako preprečiti hipertenzijo: Življenje mora biti redno, se izogibajte pretiranim možganom in združite delo in počitek; Zdravnik, vzemite razumna zdravila in ga vsak teden preizkusite1-2Krvni pritisk.

You May Also Like

More From Author