Shijiazhuang -ovih desetih tradicionalnih živil je izpuščenih

„Kamen“ tradicionalne značilnosti

Seznam gurmana

1. Jinfeng zrezek piščanec

2. „Shi pijača rdeča zvezda“

3. Ghost Pingshan Oil

4. Zhengding Osem sklede

5. Wuji 饸饹

6. Rdeči črevesje Yanfeng

7. Pekarna okrožja Zhao County

8. Shen Zezawa reka svinjska torta

9. Zhengding MA Družina, ki ga je zapeljal piščanec

10. Jingyu xingxu

1. Jinfeng zrezek piščanec

„Jinfeng“ je podedoval tradicionalno izdelavo piščanca in piščanca v moji državi.

Golden Book Chicken Choosteen ima dobro izbiro in stroge proizvodne postopke.Jajca se dajo v lonec po več postopkih, kot so splakovanje, razvrščanje in šik, in ocvrti do zlato rumene barve. .

„Jinfeng“ piščanca, ki je nabiral „visoko kakovostne izdelke Ministrstva za trgovino“, „Kitajska Lao Zee“, „Pokrajinska neopredmetena kulturna dediščina Hebei“, „Kitajska znana blagovna znamka“, „Hebei je imel prehranjevanje turizma“, „Shijiazhuang Youli , Top 20 „,“ Shijiazhuang Commercial odlična originalna znamka „in druga priznanja.

2. Pingshan „Oil Ghost“

„Ghost Ghost“ je najbolj edinstven okus v Pingshanu.

„Oil Ghost“ je videti podobno kot ocvrta testa palica, vendar je zložena na sredini, kot pokleknjena.Proizvodnja cvrtskih duhov je najprej „cvetenje“, sledijo rezanci, rezanci, tretji korak „Pier Strip“ in rezanci, četrti korak „Torba“, peti korak „Make“ in „Twist Flowers“, Tort the Zaviti „bar“ v obliko niti.6. korak in prepražimo ponev.V tem obdobju morate za odpiranje oljnega duha z zložljivega mesta uporabiti dolge palčke.Ko ga ocvrtite na zlato, puhasto in polno, lahko izstopite iz lonca.

Med dinastijami Ming in Qing je bil „Ghost Ghost“ stare Severne ulice v Pingshanu poslal v Peking kot poklon.Kadar koli slovesnosti in večje žrtvene dejavnosti, se mora okrožje Zhixian osebno odpraviti na kočijo in ga odpeljati v palačo.

Proizvodne veščine okrožja Pingshan okrožja so bile vključene v četrto serijo seznamov nematerialnih kulturnih dediščin v mestu Shijiazhuang.

Tretjič, Zhengding Osem sklede

Osem velikih sklede je značilno za Zhengdinčeve značilnosti.Po govoricah, ko se je v bitki boril Changshan Zhao Zhao Zilong, so pogosto uporabljali štiri velike sklede mesa in nekaj vegetarijanskih živil.Po upokojitvi upokojitve vojakov so posode vrnili v svoj rodni mesto Zhengding in se še naprej izboljševali.Oblika štirih sklede mesa in štirih sklede vegetarijanske zelenjave je bila v dinastiji Tang oblikovana kot „osem velikih sklede“ in je splošno priljubljena.

Osem velikih sklede Zhengdinga vključuje štiri krive in štiri vegetarijanske.Štirje so svinjini, štiri sklede mesa pa so izbrane iz sprednjega mesa, srednjih reber, zadnjice in komolčnega mesa , zaponko, kvadratno meso.Splošni izbor štirih primerov je redkev, alp, rezanci, tofu.

Značilnosti osmih sklede Zhengdinga so, da amarant ni mastna, vegetarijanske jedi pa se ne ujemajo s pari in rižem.Leta 2007 je bila v deželno neopredmeteno kulturno dediščino pokrajine Hebei izbran „Song Kee Osem Bowl“.

Četrtič, „Shi Drink Red Star“ Baozi

Posebni prigrizki hotela Shijiazhuang, prej znani kot „Red Star Bun“, in je bil registriran in preimenovan v „Shijiao Red Star“.

„Shi pijača rdeča zvezda“ so majhne in izvrstne, bele, tanke kože, mehke in mehke, dišeče in ne mastne, dišeče ustnice in zob, in videz je kot cvetoči beli krizanten.

Selekcija „Shi Drink Red Star“ je v redu in prefinjena.Nadev je izbran iz maščob in vitke svinjine.Rezanci so narejeni iz rezancev 16, gube pa so goste in enotne, oblikovane kot jesenska krizantema, na koncu pa je kletka parjena.

„Shijiao Red Star“ Baozi je osvojil številne časti: septembra 2000 je kitajsko kulinarično združenje podelilo naslov „Kitajske znane prigrizke“;

Pet, rdeče črevo Yanfeng

Yanfeng Red črevesje je eden od štirih kraljevskih izdelkov Yanfeng Building.

Yanfeng Red črevesje uporablja tradicionalno hranjenje s formulo, ki ima edinstveno tehnologijo obdelave, edinstven okus in bogato dišavo.Z leti so ga vsi spoštovali.Rdeči črevesje uporablja tovarno mesa Shijiazhuang za strogo pregleda in karanteno maščobe in enakomerno svežo svinjino, z zgoraj omenjenim natakarjem in skrivnimi posebnimi začimbami, nadev pa je pripravljen v skladu z določenim deležem.Ohišje uporablja netoksično in neškodljivo zeleno naravno ohišje.Stara juha z zgodovino desetletja je dala Yanfengov edinstven okus. Oljno vlažilno, mastno vlažilno rdečo črevo, ki izžareva dišeči okus, lahko sreča ogromno število jedilnikov, pridi, da je polast dolga in dodajo svetlo barvo k mizi.

Šest, wuji 无

Ajda Wuji je splošno znana kot rezanci.Vitki rezanci, dišeči in vroči, zelo vroče, zelo dobro za okus ljudi.“Ajda je črna, tetiva pa je težka in osvežujoča.“

Obstaja veliko peščenih zemljišč in ajda je bila široko zasajena, zato so rezanci, rezanci in cmoki sobi postali vsakodnevna prehrana.Včasih ljudje jedo tudi ajde rezance s sladkim krompirjevim rezancem in elm rezanci, tako da so bolj gluten.Zdaj bodo ljudje na severu mesta Wuji pojedli čričke, ko se bodo poročili, in vzeli svojo „ugodno dolgoživost“.

V proizvodnji Wuji se sveža ajda uporablja za mlet, prisotna in in to. nato vliva v okus.

Trenutno se je družina Yuan v Beisu razvijala in postala eden izmed izjemnih predstavnikov Wujija.Leta 2017 je bil v provinci Hebei imenovan za naslov „Ji Zi“ in „Shijiazhuang Famous Eating“.

Sedem, pekarna okrožja Zhao

Tradicionalna lokalna kuhinja okrožja Zhao, znana tudi kot Xuejia sezamova torta, splošno znana kot hrustljava torta, ustvarjena v dinastiji Qing, ima zgodovino več kot 100 let.Lastnik sezamove torte je bil poimenovan po vznožju Dharani (splošno znan kot Stone Tower) v okrožju Zhao.

Torta iz kamnitih stolpov je narejena iz finega prahu, rumenega riževega rezanca, osla olja in drugih sestavin.Sezamove torte imajo dva okusa: sladke in slane torte.

V lokalnem območju so Xuejia Biscuits odličen predstavnik Stone Tower Cakes.Obstaja legenda, da ima Xue Jiazu znanje, da zadene sezamovo torto.Po legendi je v treh letih Xianfenga v dinastiji Qing taiping vojska vstopila na ozemlje Zhaozhouja iz mesta Bai. .Družina Xue je bila velika družina v mestu.Ta vojak je bil prvotno kuhinja rezancev Hong Xiuquana in preživela je sezamovo torto.

Osem, mesna torta reke Shenzawa

Shenze River Pork Cake je tradicionalni lokalni prigrizek za okus.

Ustanovitelj mesne torte Xihe je Li Luoti v vasi Xihe v pozni dinastiji Qing.Li Luoti se je rodil leta 1871 v dinastiji Qing.Ker je imela družina veliko mesa, je moral Li Luoti na polnjenje sekati oslovsko meso, postaviti začimbe škroba in kuhanje mesa, dobro premešati z vročo vodo in ga pariti na ponev.Aroma je okusna po tem, ko je ponev zunaj ponve.Od takrat se je rodila mesna torta XIHE.

XIHE mesna torta je predvsem sestavine z mung fižolom in sladkim krompirjevim škrobom, oslskim mesom, oslskim oljem in sezamovim oljem kot pomožnim materialom ter različnimi zadrževanji kot zadrževalne zapire.Način izdelave je, da se omaho mesa razreže na drobne delce in uporabite staro juho kuhalnega mesa, da prilagodite škrob, mleto meso in olje, ga damo v lonec in začinite začimbo.

Mesna torta XIHE ima značilnosti barvite, dišeče, a ne mastne in primerne za vse starosti.

Devet, zhengding majia piščanec

Majia Braised Chicken je poseben izdelek Zhengdinga, deželne neopredmetene kulturne dediščine pokrajine Hebei in starega kitajskega imena.Ustanovljena je bila v zgodnji dinastiji Qing in ima več kot 300 let zgodovino.

Decembra 1901, medtem ko sta cesarica Dowager Cixi in cesar Guangxu ostala v palači Zhengding, poleg obiska številnih spomenikov v dvorcu Zhengding, sta okusila tudi vse vrste okusov.Med njimi je bil hvaljen piščanec Maju, ki je bil imenovan za njeno dišavo, svežino, nežnost in okusen okus.

Piščanec Majia, ki je preganjan, je strog in v redu.Izbrani živi piščanec je treba zaklani, kosmati, opran, sterilizirano, juho in tako naprej.Po pranju je bil pomemben del pred prepečenim kuhanjem -Shape, ki je tudi ena od značilnosti piščančjega piščanca Maju.V vhod je bilo vstavljeno eno krilo, da se obrne glavo nazaj, zložite druga krila, noge niso dvignjene, kremplji pa so v izvrtini, pipa pa oblikujejo.

Juha je ključ do izdelave piščanca.Majijin piščanec uporablja stoletno juho, za kuhanje pa je več kot 20 vrst sestavin.Kuhana piščančja rumena je rdeča, svetla, mastna dišeča, osvežujoča in dolgotrajna, mehka okus, sveže in okusno, olje za piščančje kože je gladko, ne zlomljeno kožo, izguba kosti, vlačilec zob, brez mastnih ust, dolga -dolga -dolga -dolga -dolga -dolga -dolga -dolga -dolga -dolga Izraz hrana, stara in mlada, stara in mlada, stara in mlada, stara in mlada, stara in mlada vsi so srečni.

Deset, jingyu xiu’er

Posebni prigrizki Jingyu imajo zgodovino več kot tisoč let.Znan je tudi kot Magnan Beans v Pingshanu in drugih krajih, poimenovan po tem, ko je bil kot tadpole.

Obstaja veliko vrst fižolovih rezancev, koruznih rezancev, čistih belih rezancev, rezancev z jami, sladkim krompirjevim rezancem itd. Med proizvodnjo je treba majhno količino belih rezancev pomešati z lepljivostjo ali dodamo nekaj koruznih rezancev ali sladkega krompirja .

Tako imenovani Xuxuer je uporaba železa, ki je podobna motiku.

Pravzaprav je zelo enostavno narediti Xuxuer.Standard Xuxuerja je dolg štiri ali pet cm, dve glavi pa sta namig, ki pravijo, da je videti kot „蝌“ in bolj kot „rezanci“.Ker so bili rezanci mehki, lahko požirek lonca izstopi iz ponve, dokler se je prevrnil.Po kuhanju ga odstranite, nalijte v vse vrste vegetarijanske juhe in po mešanju mešajte ter okusite okusno.Zanj je značilna notranja pomanjkanje in zunanje tetive in ima edinstvene okuse.

Umenjena juha Xiu er je zelo posebna, juha je drugačna, okus pa drugačen.Z ocvrtim mesom kot utripno juho, mehka in dišeča omaka slanica, kisla juha;Če v lonček za vrelo vodo valjate zelje, špinačo ali redkvico, razpršite zeleno čebulo (oljno razpršilo) in bolje okusite.

You May Also Like

More From Author