Te 10 startupov bo pretreselo globalno komercialno vesoljsko tekmovanje?

Dolgo je bil prostor ekskluzivno področje vlad v različnih državah. .

V tem vesoljskem podjetniškem razcvetu je še posebej opaznih 10 startupov:

Prostor za relativnost

Prostor za relativnost je uspešno izdelal in predstavil prvo svetovno raketo Terran 1, ki ga je natisnil 3D natisnjen na svetu.

Po šestih letih raziskav in razvoja so se rakete začele leta 2023. Uspešno so vstopile v prostor med izstrelitvijo, vendar ni uspelo vstopiti na progo, kot je bilo načrtovano.Kasneje se je podjetje odločilo, da prešlo na razvoj srednje -heavy -rakete nosilca, ki jo je mogoče ponovno uporabiti.Ta nova raketa se imenuje Terran R in naj bi bila prvič predstavljena leta 2026.

Aksiom prostor

Generalni direktor Axioma Michael Sufforedini je bil vodja projekta Nacionalne vesoljske vesoljske administracije Aeronautics (NASA) Mednarodna vesoljska vesoljska postaja.Zdaj vodi Axiom, da zgradi poslovni modul za vesoljsko postajo, ki je prvi pomemben korak pri gradnji komercialne vesoljske postaje.

Podjetje je na mednarodno vesoljsko postajo poslalo tri skupine osebja in upa, da bo leta 2026 predstavilo prvo komponento svoje vesoljske postaje.

Axiom je avgusta lani od podpornikov, vključno s Savdsko Arabijo Aljazira, prejel 350 milijonov dolarjev pri financiranju serije C.

Sierra prostor

Sierra Space je veja korporacije Sierra Nevada.PodizvajalecBistvo

Cilj podjetja je predstaviti ponovno uporabljena vesoljska letala in komercialne vesoljske postaje ter druge projekte.Lani je podjetje zbralo 290 milijonov dolarjev v svojem B financiranju, da bi ga ocenili na 5,3 milijarde dolarjevbankaMitsubishi Daily Financial Group in harmonijatrgovanjeDružba in borova obrat.

ABL vesoljski sistemi

ABL je sočasno ustvaril nekdanji uslužbenec Spacex O’Hanley, ki je predvsem zavezan k izgradnji rakete RS1 -A, ki pošilja satelite v bližnje.

Rakete niso uspele 10 sekund po prvem letu januarja 2023, ABL pa namerava letos predstaviti letos.Do zdaj je ABL prejel več kot 500 milijonov dolarjev financiranja.

AstroScale

Cilj AstroScale je reciklirati satelitske in poškodovane dele, da bi rešili vse bolj resen problem razdrobljenosti prostora.

Aprila letos je bilo posebno vesoljsko vesolje v vesolju blizu razdrobljenega predmeta in je uspešno posnel fotografijo z visoko resolucijo, kar je označevalo, da so dosegli pomemben napredek v tehnologiji čiščenja vesoljskih fragmentov.

Slingshot Aerospace

Cilj Slingshota je vzpostaviti programsko opremo za sledenje položaju satelitov v vesolju in zmanjšanje tveganja za trčenje.

Zbrala je več kot 82 milijonov dolarjev tveganega kapitala, njene stranke pa zdaj vključujejo SpaceX, OneWeb, NASA in Intelsat.

Lunarna mesta

Lunar Outpost se ukvarja s tehnologijo vesoljske robotike, ki gradi gostujoče avtomobile in instrumente, da bi ljudem pomagali vzpostaviti stalno bazo na Luni in Marsu.

Leta 2022 je bil podjetje Moxie na Marsu na Marsu, da bi preizkusil, kako prihodnja naloga je proizvajati kisik iz Mars atmosfere.

Zdaj Lunar Outpost sodeluje z avstralsko vesoljsko agencijo (ASA) in NASA, tako da se bo letos predvidel pohajkovalni avtomobil, ki lahko izkoplje zemljo na Luni.

Letos je od NASA in Lockheed Martin prejel tudi pomembno naročilo za izgradnjo lunarnega avtomobila, ki lahko prevaža astronavte.

Astranis vesoljske tehnologije

Astranisov cilj je deliti delež iz satelitskega interneta Spacexa.

Za razliko od Starlink -a Astranis napravo postavi v status statične proge Zemlje in zagotavlja neprekinjene signale določenemu območju, ki je doseglo večjo doslednost kot njegovi konkurenti (vendar imajo morda več zamud).

Astranis je zbral več kot 500 milijonov dolarjev za stranke v ZDA, Filipinih in mehiških državah.Njegovi novi satelit -oega -načrti, ki zagotavljajo visok hitrost interneta 50 g na sekundo in ustvarijo 1,2 milijarde dolarjev prihodka za podjetje.Prvi amega satelit naj bi bil predstavljen leta 2026.

Obsežen

Obseg je ustanovil podjetnik Crypto Technology Jed McCaleb, katerega cilj je zgraditi vesoljsko postajo, opremljeno z umetno gravitacijo.

McCaleb je zagotovil tudi vsa sredstva za podjetje.Njegov cilj je poslati prvo svetovno komercialno vesoljsko postajo na bližnje tiso do leta 2025 in v naslednjih desetih letih razširiti svojo lestvico na indeksno raven.

Impulzni prostor

Impulz je ustanovil Tom Mueller.

Impulz je namenjen predvsem za prevoz predmetov v vesolju, zlasti satelitom, kar dosežemo z ustvarjanjem vesoljske naprave, imenovane „vesoljski objem“.Prvi izdelek podjetja je Mira opravila prvo nalogo za stranko, ki imena ni razkrila leta 2023.

You May Also Like

More From Author