"Temna kuhinja" v dokumentarcu Fine Food (spodaj)

Za meso in ribe ljudje raziskujejo niz načinov.Odstranite notranje organe in hranite čisto meso.Po mariniranju ga dolgo posušite, da je popolnoma zračno -srdito, ki je postala slanina in ribja riba.Če je mariniran, potem pustite, da ustvari plast „usnjene lupine“ zunaj, ki lahko močno podaljša čas ohranjanja.Različne regije naravnega okolja (temperatura, vlaga, trajanje sonca, bližnje vegetacijo itd.) Bodo neizogibno razvile različne proizvodne procese in tvorijo različne okuse.

Pri živilih z visoko sugarjem, kot so sadje, jih ni mogoče marinirati s soljo.

Zaradi prekomerne vlage je zelenjava najbolj nagnjena k gnilobi.Peta „plesen“ v Shaoxingu je način, kako rešiti zelenjavo, ki jo najdejo starodavni.Poleg tega obstajajo vse vrste kumaric: kislo zelje, začinjeno zelje, kimchi itd. Na severovzhodu, ki so vse shranjene na način shranjevanja zelenjave in so neločljive od soli.

Med postopkom ohranjanja so bile nekatere hrane „fermentirane“ zaradi nekaterih bakterij v zraku

„Stink“ je produkt fermentacije.Na Kitajskem obstajajo različne vrste fermentiranih sojinih izdelkov, tuji izdelki pa imajo različne vrste fermentiranih mlečnih izdelkov, kot so: modri sir in druga hrana, ki „diši smrdi in jedo kadilo“.

Kasneje so ljudje izumili pločevinke in jih lahko dolgo shranimo, hkrati pa morajo dodati tudi različne konzervanse.Pozneje je bila izumljena tehnologija zamrzovanja in vse vrste sestavin je bilo mogoče predstaviti in pojesti tudi tisoče kilometrov, kar je močno rešilo problem shranjevanja hrane.

Po kuhanju kuharja postane jed in jezik se bo ob prehranjevanju počutil nekoliko „otrplo“, a ker je količina majhna, namesto tega ni škodljiv. Domačini ne morejo zavrniti.

You May Also Like

More From Author