V prvem četrtletju so se cene potrošnikov Hainana znižale za 0,4% letno -letne cene hrane

Estimated read time 2 min read

19. aprila je tiskovna konferenca gospodarskega delovanja province Hainan v prvem četrtletju 2024 v prvem četrtletju uvedla delovanje cen potrošnikov in značilnosti prebivalcev Hainana.Cene potrošnje prebivalcev v provinci so rahlo znižale, kar je za 0,4%letno -on -let.

Če pogledamo na kategorijo, oblačila, življenje, dnevne potrebe in storitve, izobraževanje, kulturo in zabavo, zdravstveno oskrbo, druge zaloge in cene storitev se je povečalo za 0,8%, 0,8%, 1,3%, 0,9%, 0,9%in 2,7%. Cene komunikacije so se znižale za 2,3%oziroma 0,7%.

V prvem četrtletju je potrošniška cena stanovalcev Hainana pokazala tri izjemne lastnosti:

Prvič, upad cen hrane se je znatno zmanjšal.V prvem četrtletju so cene hrane znižale za 4,0%na leto -na let, kar je glavni dejavnik za vožnjo CPI navzdol.Med njimi se je cena svinjine znižala za 15,7%, cena svinjine pa se je znižala za 14 mesecev -na let, vendar se je v zadnjih 4 mesecih zmanjšal; je bila močna.

Drugo je, da cene storitev še naprej naraščajo.V prvem četrtletju so se cene storitev zvišale za 1,2%na leto.Med njimi se je zaradi večjega povpraševanja po potovanjih in turizmu med zimskimi prazniki in pomladnimi festivalskimi prazniki, zračnih vstopnic, znamenitosti, vstopnic, potovalnih agencij in hoteli Gospodinjske storitve, storitve izobraževanja in zdravstvene storitve so se povečale za 4,9%, 0,6%in 2,7%.

Tretjič, cena prevoza se je znižala.V prvem četrtletju se je cena prevoza znižala za 4,5%letno -on.Med njimi se je cena avtomobilov za gorivo znižala za 4,7%leto -na let, cena novih energetskih vozil pa se je znižala za 10,7%letno -na let.Glede na mesečno se je cena prevoza znižala za 26 mesecev -med njimi.(Cao Mazhi)

You May Also Like

More From Author