[Zbirka Catering Man] Hitre in začimbe Daquan

[Vodnik

    Koliko gostincev je uporabljalo začimbe, koliko ljudi pa v resnici pozna atribute začimb.Potem pa(Začimba govejih rezancev je vse tukaj)

      Začimbe so semena rastlin, cvetličnih brstov, listnih stebel, korenin itd. Ali njihovi izvlečki, ki imajo dražilne dišave, dajejo okuse hrane, izboljšajo apetit in pomagajo pri prebavi in ​​absorpciji.

      Začimba vsebuje hlapno olje (eterično olje), začinjene sestavine in organske kisline, vlaknine, škrobne zrnce, smolo, sluz, lepilo in druge sestavine.SPICE se pogosto uporablja v industriji kuhanja in živil, ki v glavnem igra funkcije uglaševanja, začimbe in barvanja.

      Za pravilno uporabo začimb moramo razumeti glavne značilnosti začimb.Večina pogosto uporabljenih okusov je začinjena.Dišeči in okusi vključujejo cimet, gorske žemljice, klinčke, očarljivost, kumino

1. V skladu z atributom

1. Obstajajo začimbe s toploto in začinjenim, kot so poper, poper, poper, ingver.

2. Obstajajo začinjene začimbe, kot so česen, šalotka, čebula, por, začinjena korenina in tako naprej.

3, aromatične začimbe, kot so Laurel, cimet, klinček, množice, vanchida, butnons.

4. Začimba z barvnimi učinki, kot so kurkuma, rdeča paprika in žafran.

5. Obstajajo začimbe z različnimi učinki deodorizacije, Bai Yan, Gui PI, Liang Ginger itd.

6. Posebni okusi z značilnimi okusi in dišavo, kot so sladki okus, baili, sladka karice, koromač, pesois, izsušeni, sladki, dišeči listi, lovorovi, cimet, koromač.Sledite javnemu računu „Hongde snežne enciklopedije“ in vsak dan delite več začimb in formule!

2. Pritisnite učinek ribolova za delitev

Ribe lahko odstranite:

CatMembnnal, Laurel, Kld, Zhongxiangzi, čebula, cimet, česen, zeleni čebulni ingver, žajbelj, majhen kardamom, koriander itd.

Lahko odstranite jagnječkov okus:

Kumina, klinčki, zhongxiangzi, launani, sage, pecontamus, mali kardamom, GE, cimet, koriander, česen, koper, zeleni čebulni ingver, laler, meta, perilla;

Lahko odstranite ribji vonj:

CutMem, cimet, klinčki, zhongxiangzi, cimet, lovori, žajbelj, kardamom, koriander.

3. Sledite ustreznim surovinam

Govedina

Pepper, Zhongxiangzi, Cutron, Cimet, Scallion, Ginger, Coriander, Onion, Cardics;

Primerno za svinjino

Pepper, Monetic, Zhongxiangzi, klinci, Laosani, Baili, Sage, Zelena, čebula, česen;

Primerno za jagnjetino

Poper, meso, množice, lila, cimet, žajbelj, lovori, ingver, koriander;

Primerno za piščanca

Gorčica, Euqi, Aemisha, koromač;

Primerno za ribjo lupino

Poper, ingver, čebula, česen, mesni kardamom, koriander, zelena semena, množica, gorčična semena, koper, gorčica, evropska, koromač;

Primerno za zelenjavo

CutMem, koriander, tadpole, gorčica, euqi, koromač.

V zgornjih kategorijah je razvidno, da imajo številne začimbe različne učinke.

Na primer, obstajajo začimbe, ki proizvajajo tradicionalne izdelke za omake na severu, osmerokotni, cimet, chenpi, meso, lila, yamana, baijan, ingver, amomum, travnato sadje itd. Dišava mesnih izdelkov je mehka.

1. Odstranite vonj

     Nekateri živalski surovini (na primer govedino in ovčje in notranje organe) imajo pogosto močan ribji vonj in težje mastno.Ali različne začimbe ali začimbe, kot so velike sestavine, poper, poper, cimet, cimet, mandlje, sladkarica, kumina, kumina itd. in prodre v to.Specifične operacije so tri vrste delovanja pred kuhanjem in po kuhanju: pred kuhanjem lahko dodate sol, kis, ingver, zeleno čebulo itd. organe), ustrezne sestavine v začimbah se adsorbirajo na površini surovin, prodrejo v surovine in nato hlapnijo skozi vodo, mastno ali kuhajo, da se hlapnizirajo sestavine vonja.Ta metoda ima široko paleto aplikacij, ki imajo funkcije okusa, dišečega in barv.V procesu kuhanja v surovinah lahko dodate tudi kis, vino, šalotko, poper, poper, poper in česen, da se kuha, da odstranite vonj surovine in povečate aromo jedi.Ta metoda je primerna za surovine z lažjim vonjem ali dodatki kot prejšnjo metodo.Po kuhanju v zelenjavo lahko dodate tudi začimbe z močno aromo. okus jedi.Pogosto uporabljene metode so začimbe olje, potresemo z zeleno čebulo, koriander, poper, rezanci popra, zmešamo česen ali položite začimbe na zelenjavo, nalijte vroče olje ali pa s posodami pojdite na mizo

2. Izboljšajte okusnost

     Vse vrste začimb imajo funkcije dodajanja dišav, svežine in povečane okusne. , sol, sladkor v postopku kuhanja, kisa in drugih začimb ali kuhanih s surovinami z močnimi ribami in mesom.Pri kuhanju surovin, kot so piščanec, raca in vonjave, uporabljate metode kuhanja, kot so kuhanje, halogen, omaka itd. Pri začimbi morate za sezono uporabiti različne začimbe, kot so cimet, veliki materiali, veliki materiali, koromač itd. .Vendar je treba opozoriti, da je treba te začimbe pakirati v vrečko z gazo ali posebno vrečko iz nerjavečega jekla, dati v lonec in nato potopiti na dno lonca, potem ko se juha infiltrira.Po ogrevanju lahko zaradi koncentracije začimb v celoti potopimo in nestanoviten.

3. Dodajte okus

      Na primer surovine, kot so morska kumara in plavuti morskega psa, sama po sebi ni okusa.Pri izdelavi juhe v aromatizirane jedi dodajte okus aromatizirane posode, dišeča snov pa bo uporabljena kot olje (vključno z eteričnim oljem, ki ga vsebuje začimba), da se raztopimo iz začimbe, postopoma se razširi na vse dele juhe .Dišava žametnih izdelkov pogosto ustreli čebulo, ingverja itd. ingverjeve stvari.Kadar je lonec majhna količina vročega olja, ki meša čebulo, ingver, česen itd., Se aromatizirane snovi nihajo v začimbah, del njih pa je hlapnih, nekatere pa adsorbirajo maščobe.Ko se surovine kuhajo in mešajo, je olje, ki adsorbira material za dišavo, zavito na površino surovine, da so jedi dišeče.

      Ne glede na to, katera metoda je sprejeta, mora biti v skladu z materialom začimb. Za zagotovitev dišave.Hlapna aroma je slaba, kot so ingver, posušeni poper, poper, zvezdniški janež, cimet itd., Na začetku ogrevanja morate investirati dovolj časa, da aromo in infiltrirate v surovine.

Podrobna uvedba pogosto uporabljenih začimb

1. poper

Posušeni čili:

      Znana tudi kot posušena morska paprika, je suh izdelek, ki ga izdeluje sveža rdeča paprika.Proizvaja se predvsem v Sichuanu, Yunnanu, Hunanu, Guizhouu, Shaanxiju in drugih krajih.Sorte paprike vključujejo Chaotian Beil, Seven Star Beckles in Erjing.Suha paprika so razdeljena na volt paprike in jesensko papriko iz sezone žetve.Paprika poper mora biti navpična, vijolično rdeča, mastna in svetla, manj posušena semena, začinjena in dišeča kadilo.Jesenski poper je upognjen s papriko, barva je dolgočasna, sočna pa je tanka, kakovost pa razmeroma majhna.V mesnih izdelkih igra predvsem učinek zatiranje vonja, dodajanje dišave ribjim, privlačnosti in spodbujanju hrane, poveča učinek barve in začinjenega okusa.Sledite javnemu računu „Hongde snežne enciklopedije“ in vsak dan delite več začimb in formule!

Popping Pepper: Znana tudi kot ribe in paprika, je to posebnost Sichuan.Po nabiranju ga sperite s svežo rdečo papriko, posušite površino povrhnjice in dodajte staro slano vodo, rafinirano sol in druge začimbe v oltarju pene.Ima vlogo začinjenega, povečanja barv, svežine in okusa.

2. Material Xiangxin

Posušen poper:

      Za plod rastlinskih poprovih korne se plod poper korne poper korne posuši, ko je v juliju do oktobra vsako leto popolnoma zrel.Pepper se proizvaja predvsem v Sichuanu, Yunnanu, Guizhouu, Shaanxiju in drugih krajih.Z Qingxi Peppercorns v Hanyuanu v Sichuanu, znani tudi kot „tribute paprika“, spada v južno cestno papriko, „Dahongpao“ Aba Maowen pa je znan tudi kot „West Road Pepper“ kot najvišji razred.Okus suhega cvetnega popra, topel, toplo v toplini in mraz v mesnih izdelkih, lajšanje mastnega, lajša mastno, odstranite ribje, dodajte dišavo in povečate svežino.

      Sveža semena, ki bodo kmalu zrela ali popolnoma dozorela po poprovi, se nabirajo z nabiranjem, ki se proizvajajo predvsem v Hanyuanu, Sichuanu, Maowenu, Liangshanu in drugih krajih.V mesnih izdelkih je predvsem vidna konoplja, ki odstrani ribje, razgrajeno mastno, svežino, močno aromo in ima tudi mehko dišavo.

Ingver: Trajnice zeliščne rastline, gojene v enem letu.Molekularni ingver in ingver.Obstajajo učinki odstranjevanja ribjih, dehuminiranja, pravokotnega, raztapljanja, svežine in dodajanja dišave.

Čebula: pripada družini Lily, ki jo gojijo v enem letu.V mesnih izdelkih se glavni učinki uporabljajo predvsem za odstranjevanje vonja, stabilizacijo, svežo, dodajanje dišave, apetit in promocijo apetita.

Čebula: To je liliceanska rastlina, gojena v enem letu.Več vrst delitvene kože, rumene kože, bele kože itd. Je boljša z rdečo kožo.Imajo sterilizacijo v mesnih izdelkih, močan okus, vonj, svežino in dišeče.

Česen: spada v družino Lily, trajnice in korenine korenine korenine, gojene v enem letu in igra baktericidno, odstrani ribe, lajša mastno in poveča svežino.

Octagon: Znan tudi kot Daimu, je rastlina družine MulanOsmegočni okus je topel, topel, ima učinek razprševanja mraza in gradnje želodcev ter čudovitih qi in analgetikov.Deluje v mesnih izdelkih, lajša mastno in poveča sveže.Zvezdni janež tvori 6-13 majhnih sadov, razporejenih v radialno oblikovanem in je razdeljen na dve vrsti jeseni in osem janeža glede na sezono žetve.Jesenski kotiček je treba izbrati tako, da je suh, velik, rjavo rdeč, poln delcev, polno suho telo, močna aroma in rahlo sladka.Pomladni osmerokotni je barvno rjavo rdeče, tanko sadje, konica vogala, lahka aroma in več kot kakovost.

Travni sadje: pripadate ingverjevi družini.Proizvaja se predvsem v Yunnanu, Guizhouu, Guangxiju in drugih krajih.Travni sadež je začinjen, učinek segrevanja želodca, odstranjevanja mraza in deodorizacije.Obstaja funkcija odstranjevanja rib, tlaka, želodca, arome in antikorozije v mesnih izdelkih.Travna sadje mora biti rumeno -brbotajoč z povrhnjico, endotelij pa je zlato rumen (kakovost bele kakovosti je nekaj).

Guipi: Odvisno od različnih vrst dreves, znanih tudi kot cimetov cimet, jade cimet, vijoličen cimet itd., Je lubje in veja, ki je cimet, tianzhu Gui, fine listne dišeče cimeto do oktobra vsako leto.Guipi okus, vroč seks, topla ledvica, lajšanje bolečin, razprševanje hladnih učinkov.V aplikaciji igra v glavnem vlogo dišave, svežine, predanosti, antikoroziva in spodbujanja apetita.Pri izbiri mora biti povrhnjica sivo -bronasta, endotelija je rdeča in rumena, koža je debela, aroma je močna, nahrbtnik je rahlo sladek, brez žuželk, brez plesni in suhega.

White Cardamom: znan tudi kot kardinal, Bai Kou, je plod sadnega drevesa na osnovi ingverja.Beli očarljiv okus, toplina, topel želodec, spodbujanje hrane, odpravljanje hrane, mamilo in lajšanje bruhanja.Obstajajo razlike v aplikacijah, dodajanju dišav, antikorozivnih in spodbujanju apetita.Beli kardamom mora biti polna zrnc, suhosti, vzorcev v povrhnjici, sive barve, vonja in arome, brez žuželk, brez nečistoč.

Oreščki: To je plod družine kardamoma.Okus Catonophaku, toplina, ima učinek segrevanja želodca in zaustavljanja driske, gradnje želodca in izločanja hrane.Ima vlogo pri dodajanju dišave in korozije v mesnih izdelkih.Pri izbiri je treba povrhnjico izbrati v svetlo rjave barve, polno mesa, suhe kakovosti, močne arome, rahlo začinjeno in grenko, brez gnilega, brez nečistoč.

Amomumorus: znan tudi kot Yangchun pesek, pesek, spomladanski pesek itd. Je plod rastlin ingverja Yangchun pesek amomum.V aplikaciji igra predvsem učinek dodajanja dišave, lajša mastno in odstranjevanje rib.

Baiji: To je koren dežnika v obliki baijija.Baiyan Arof, topel, ima učinek odstranjevanja mraza in razbremenitve bolečine, razstrupljanja in hemostaze, učinek odstranjevanja ribjih, dišečih in raztapljanja mastne nanos.

LILAC: To je breskev -vpletna rastlina so lila, klinčki in klinčki klincev se imenujejo ženski klinčki.Lila je topel, učinek segrevanja želodca in analgetika ter lajša QI in drisko.V aplikaciji ima učinek dodajanja dišave, tlaka in okusa.Lila bi morala izbrati rahlo obliko, podobno palici, debel trup, velika in enakomerna, rjava rdeča barva, močno olje, močna aroma in brez nečistoč.

Licorice: To je trajnica zeliščna rastlina.Licorice je sladka, ravna in ima učinke vlaženja pljuč in kašlja, neguje vranico in neguje QI, čiščenje toplote in razstrupljanja ter uskladitev učinka 100 zdravil.Licorice bi moral izbrati zlato barvo, močno aromo, suho kakovost, rahlo sladki posle in brez nečistoč.Sledite javnemu računu „Hongde snežne enciklopedije“ in vsak dan delite več začimb in formule!

Gora: Znana tudi kot Sanyu, peščeni ingver.Pohranjevalnik je pomlajevalnik po nabiranju.V aplikaciji ima vlogo pritiska, raztapljanja, dišave in okusa.Shannai bi morala izbrati zunanjo kožo v rumeno in rdečo, barva je bela in lahka, velika uniforma, suha in dišeča in brez nečistoč.

CUMIN: Znana tudi kot koromač, Valley Fannel, je dežnika, ki je v obliki dežnika, potem ko se sadje vsako leto dozori septembra do oktobra.Kumina je vonj, topla in ima učinek racionalnega Qi in mraza.Kumina mora biti polna zrnc, zelene barve, bogate arome in brez nečistoč.

Dišeči listi: znani tudi kot cimetovi listi, lovski listi, je kamforna rastlina Tianzhu Gui.Dišeči listi so začinjeni, topli, vplivajo na razprševanje mraza in bolečine ter ogreti vranico in želodec.Ima učinek dodajanja dišave in okusa v aplikaciji.Dišeče liste je treba izbrati iz listov, velikih, suhega, svetlo zelenega, vonja in arome ter brez nečistoč.

Lingcao: Znana tudi kot Ling Vanilla, je izrekana dišava rod pomladnih cvetov in trajnica zeliščnih rastlin.Okus Lingcao, toplina, ima učinek odpravljanja mraza in bolečine, v odkupih in toplih.V aplikaciji ima učinek dodajanja dišave, tlaka, deodorizacije in okusa.

COVELS: Znana je tudi kot vzdržljiva trava, je rastlina spomladanskega cveta.Meridiani sveže trave pobirajo in posušijo po zrelih.Proizvaja se predvsem v Yunnan, Guangdongu, Guangxiju, Fujianu in drugih krajih.Veslanje s travo, toplo, ima učinke odstranjevanja vetra in mraza, analgetičnih učinkov, kašlja.V aplikaciji ima učinek harmonije in antikorozije.

Pet pozornosti uporabe začimb

1. Ne morem zlorabiti

      Glede na značilnosti surovin je treba uporabiti namen uporabe za doseganje najboljših rezultatov.Na primer, če ga želite deodorizirati in vonjati, morate uporabiti česen, zeleno čebulo, cimet, kumino, poper, ingver itd. Učinek česna in zelene čebule je najboljši, najbolje česna.Bodite pozorni na edinstveno dišavo česna.

2. Ne morem pretiravati

      Na primer, uporaba števila uporabe bo povzročila adstrigentno in grenko listom, cimet in tako naprej bo povzročil grenki okus; tadpole bo proizvajal okus medicine in tako naprej;

3. Diferencialni okus

      Pri oblikovanju kompozitnih dišav morate natančno razlikovati okus vsake začimbe, kot so začinjene začimbe vključujejo ingver, česen, poper, poper, gorčico, začinjeno korenino, poper itd. Vsak ima različne okuse, suhe, začinjene, začinjene, začinjene, začinjene, začinjene, začinjene , kislo, začinjeno, česen, vrzel je zelo velika.Uporabite najpogostejši čebulni ingver in česen, plus poper, poper, poper, različna delež, različna območja proizvodnje in različni ljudje lahko naredijo nešteto okusov.Tudi če so paprike zaslepljene, so različne sorte, začinjene in okusne. In tisti, ki so začinjeni, bodo počutje in ovčarji in ovčarski rogovi srednje začinjeni, več olja in semenskih dišav; rdeča paprika, tanko meso, močan okus popra, začinjen okus;

4. Podobna zamenjava

      Dokler so sestavine podobne, lahko začimbe zamenjate med seboj.Če želite dodati kadilo, lahko izberete koromač, cimet, majhen kardamom, lila, 芫荽, tadpole, koromač, kukavico, zeleno, perilla listi, lales, gorčica in tako naprej.Med njimi so koromač in kumina, kardamom in cimet podobne začimbe, s podobnimi funkcijami in jih je mogoče nadomestiti med seboj. zelena itd.

5. Uporaba

      Glede na različne učinke dišav in funkcij začimb je mogoče pripraviti različne dišeče začimbe.Mešanje še dveh začimb lahko igra boljšo sinergijo in ustvari bolj idealne in mehkejše celovite učinke.Nekatere začimbe prevladujejo po okusu, nekatere pa imajo tako dišavo kot okus.

      Okus je osnova za igranje arome, aroma pa je sredstvo za učinkovitost in izrecno sredstvo okusa.Obstaja občutek arome brez okusa, ki je prazen, z okusom in manj aroma je plitva;Ko se nekatere začimbe mešajo, bodo izravnale svoje arom in ne bodo imele učinka dodajanja dišav.Na primer, listi perilla so bolj manifestirani kot protilikiralni učinek, zato bodite pozorni na posebno pozornost, ko jo pomešate z drugimi začimbami.

      Bodite pozorni na koordinacijo med začimbami in surovinami in ne negativno ne vplivajo na okus jedi.Pri predelavi goveda, ovac in pasjega mesa morate uporabiti začimbe za odstranjevanje ribjih in odpravljenih začimb, kot so listi peril, mošus, travnati sadje, poligromi, poper, klinčki itd.; 香辛料 , 如 月桂 月桂 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 肉豆蔻 肉豆蔻 肉豆蔻 、 、 肉豆蔻 、 、 、 、 、 、 、胡椒 、 芥末 等 ; 加工 时 , 要 要 选用 鱼腥味 有 抑制 效果 效果 的 香辛料 , 如 葱姜 、 月桂 、 、 、 丁香 、 、 洋 苏叶 、 肉豆蔻 、 多 香果 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 、 baili xiang et al.; Izdelki bi morali izbrati začimbe, ki lahko odstranijo fižol, lovorike, amarant, klinčke, kardamom itd.

You May Also Like

More From Author