Zdravstvena popularizacija | Nasveti za zdravstveno tveganje v maju!

Estimated read time 7 min read

Vstop v maj se je temperatura zvišala, rast deževnica se je povečala, rast in razmnoževanje različnih patogenov pa sta postajali bolj aktivni.

Posebna pozornost

Bolezen z roko, stopalo in usta

Naslednja stopnja:

Sledite razdelku:

Od aprila do julija, visoki lasje, močni nalezljivi in ​​številne prenosne poti, lahko zelo malo hudih primerih privede do smrti.

Ključna mesta:

Otroci.

Ključna množica:

SAN OTROCI IN OTROK OTROCI.

Previdnost:

Umila sem si roke in si vzela oblačila.

食 Pijte vrelo vodo in jejte kuhano hrano.

洗 Pogosto čiščenje in razkuževanje otroških igrač, steklenic in drugih potrebščin.

知 Starši lahko v skladu z načeli „znanja, samoopredeljevanja in prostovoljnega“, junij -5 -let -staro -starih EV71 EV71 (splošno znano kot „cepivo proti roki, stopala in ustih“).

口 Če ima otrok bolezen rok, stopal in ust, mora simptome zajeziti, da se 7 dni po tem, ko simptomi popolnoma izginejo, vrniti v šolo, da preprečijo prenos drugim učencem.

Prehranska bolezen

(Strupene gobe, divja zelenjava, divje sadje in druge strupene rastline)

Naslednja stopnja:

Sledite razdelku:

1. Prihod počitnic, povečanje različnih vrst večerje in tveganje za skupinsko zastrupitev s hrano (izbruh bolezni, ki temeljijo na hrani), povečajo tveganje.

2. Vstop v maj se vreme spreminja in padavine se povečajo.Bakterije pod podnebjem visoke temperature in vlage je lažje vzrejati hitrost pokvarjenosti hrane, bakterijske bolezni pa se bodo povečale.

3. Strupene gobe in strupene rastline se lahko pojavijo skozi vse leto, predvsem pa od marca do septembra vsako leto, zlasti po vsakem dežju.

Ključna mesta:

Predmestja, gozdovi, parki, trava, gostinska industrija in druge kolektivne jedilne enote.

Previdnost:

菇 V kombinaciji z rastjo strupenih gob in strupenih rastlin, distribucijo bližnjih prebivalcev in migrantov, da oblikujejo dobro razumljive, grafične in besedilne promocijske informacije, vključno z objavljenimi različnimi načini, kot so promocija slik, obešanje opozorilnih sloganov in besedilo mobilnega telefona in besedilo mobilnega telefona Sporočila za izboljšanje ozaveščenosti ljudi o ozaveščenosti o varnosti hrane Izogibajte se kopanju sami, ko greste iz pomladi in se igrate, kar povzroča zastrupitev.

卫 pri krepitvi higiene hrane.Ne zmešajte in mešajte s kuhinjskim nožem; In pred uživanjem je treba popolnoma ogreti;

Osredotočenost

Nova okužba z virusom krone

Naslednja stopnja:

Sledite razdelku:

Množica je na splošno dovzetna.V glavnem se širi skozi kapljice dihal in tesno stik v razmeroma zaprtem okolju.Nalezljivo in hitro širjenje.

Ključna mesta:

Karierne ustanove, šole, tovarne, domove za ostarele, socialne ustanove in druge kolektivne enote.

Ključna množica:

Otroci, starejši ljudje in ljudje z osnovnimi boleznimi.

Previdnost:

苗 Inokulirajte nova cepiva proti kroni, nošenje mask, čiščenje, odpiranje okna, stalno prezračevanje, ohranjanje čiščenja, kihanje in pokrivanje ust, ne nabiranje, simptomatsko zdravljenje.

Nalezljiva driska virusa Noro

Naslednja stopnja:

Sledite razdelku:

Lahko se zgodi skozi vse leto in je nalezljivo, in enostavno se je razširiti v kolektivne enote, kot so otroške ustanove, šole, tovarne itd.

Ključna mesta:

Nezakonske ustanove, šole, tovarne in druge kolektivne enote.

Ključna množica:

Otroci, študenti in delavci.

Previdnost:

Zajem enote, kot so šole in ustanove za varstvo otrok, bi morale zaščititi zdravstveno upravljanje zaposlenih, kot so hrana, pitna voda, okoljska sanitarne delavce in kuharske delavce.Kadar imajo kuhinjski delavci drisko in bruhanje, trpijo zaradi gnojnih kožnih bolezni ali drugih nalezljivih bolezni, naj takoj zapustijo mesto.

生 Osebno bi morali okrepiti svojo zavest o higieni. Bodite pozorni na higieno pitne vode.

Potrebujejo pozornost

denga

Naslednja stopnja:

Sledite razdelku:

Poleti in jeseni je zelo malo primerov, ki se razvijejo v hudo mrzlico denge ali krvavitve denge, lahko povzroči smrt.Izrazita turizem med počitnicami se je povečala, tveganje za vnos v epidemijo pa se je povečalo.

Ključna mesta:

Skupnost.

Ključna množica:

Množica je na splošno dovzetna, domači in upokojenci pa so pogostejši.Bolniki s sekundarno okužbo, starejšimi, nosečnicami ali dojenčki, debelostjo ali hudo podhranjenostjo se bolniki z osnovnimi boleznimi zlahka razvijejo v hudo mrzlico denge.

Previdnost:

蚊 Uporabite pesticide, tuljave proti komarjem, električno aromaterapijo komarjev ali električne komarje, da uničite komarje;

窗 Namestite zaslone in gazo, ki med spanjem obesite mrežo komarjev; , zmanjšanje dejavnosti na prostem v tem času.

南 Po vrnitvi v države in regije, kot so Afrika, Srednja Južna Amerika, Jugovzhodna Azija, simptomi „treh rdečih in treh bolečin“, kot so vročina, izpuščaji in bolečine v sklepih možno in obvestiti zdravnike iz zgodovine.

oslovski kašelj

Naslednja stopnja:

Sledite razdelku:

Perchi kašelj je akutna respiratorna nalezljiva bolezen, ki jo povzroči okužba z bakterijami v oslovju.Bolniki in bakterije so glavni vir okužbe.Po okužbi bodo imeli bolniki paroksizmalni krč kašelj, ki ga spremlja vdihavanje kašlja, običajno traja 2-6 tednov in lahko traja več kot 2 meseca.

Številne države z visoko pokritostjo cepiva na svetu so postale „razmnoževanje oslovske kasije“.V mestu 2023 so bili bolniki z oslovjem večinoma otroci z 10 leti (95,85%).

Ključna mesta:

Družina, šole, skupnosti in drugi gosti kraje.

Ključna množica:

Množica je na splošno dovzetna, predvsem otroci.

Previdnost:

及 Bolniki z oslovjem so bili pravočasno izolacijsko zdravljenje.Obdobje izolacije je 21 dni po spazmu.Prostor, v katerem se nahaja bolnik, je treba pravočasno prezračiti in razkužiti.Bolnike je treba očistiti in razkužiti s stiki.Ko je množica izpostavljena pacientu, bi morali nositi masko in strogo izvajati higieno rok.

后 Preprečevanje v sili po izpostavljenosti.Ljudje, ki v celotnem postopku niso cepili trajnega cepiva za sestavino kašlja, so v 21 dneh po izpostavitvi prejeli preprečevanje zdravil ali preprečevanje cepljenja v nujnih primerih (to je stik z virom okužbe).

Ker moja država ni primerna za ljudi, starejše od 6 let, je cepivo proti sestavinah kašlja za kašelj, ta del občutljive populacije lahko pravočasno nosi maske, strogo izvedena higiena rok, pravočasno pa se izognete stiku z osumljenimi bolniki, zmanjšajo pogosto stik dejavnost na zaprtih mestih itd. Preventiva.

接 Otroci z ustreznim starostnim cepljenjem pravočasno.Trenutno je cepivo proti imunskemu načrtovanju, ki se uporablja za oslovski kazs, „levkinski toksin, sadike brez celic brez celic in toksini tetanusa.“Postopek cepljenja je marec, april in maj in 1 odmerek vsakega cepljenja pri starosti 18 mesecev.Če neimmunsko načrtovalno cepivo (na primer: ne -celični perbalski bel in povezan hrbtenični ashkotitis in gripa bazena tipa B [kombinirano] kombinirano cepivo, navodila za cepivo z necelico kombinirano cepivo.

Epidemične mumps

Naslednja stopnja:

Sledite razdelku:

V glavnem se širijo po zraku, kapljicah in slini.Več kot 60%primerov je otrok, mlajših od 15 let, in so nagnjeni k zbiranju epidemije.

Ključna mesta:

Družina, šole, skupnosti in drugi gosti kraje.

Ključna množica:

Otroci, ki niso trpeli zaradi bolezni ali niso bili cepljeni, zlasti otroci v šoli.

Previdnost:

-Som prisotni glavni preventivni ukrepi temeljijo na inokulaciji cepiva s kombiniranim cepivom ošpic-mumps-mumps-rubella (MMR) in mump cepiva.Od 1. junija 2020 država izvaja 2 odmerka imunske strategije cepiva proti konopljih, to je za otroke, rojene 1. oktobra 2019 in po starosti avgusta, oziroma avgusta, bistvo Essence

V preteklosti samo en odmerek vsebuje priljubljene mumps s cepivi proti cepivom, priporočljivo pa je cepiti 1 odmerek s priljubljenim cepivom Mumps po 4 letih.Za ljudi, ki so se rodili od 30. septembra 2004 do 30. septembra 2019, <-18 let, 2 odmerka ošpic z ošpicami, 1 odmerek s cepivom z sestavinami in 1 odmerek, ki vsebuje cepivo.

Bolnike s simptomi mumpsa je treba pravočasno obiskati in izolirati.Primeri z diagnozo epidemičnih mumps je treba izolirati, dokler simptomi popolnoma ne popustijo ali 14 dni po začetku.Za dovzetno osebo, ki je bila izpostavljena nalezljivim obdobjem obrazov, jo je treba opaziti 25 dni od datuma stika.

Prvotni naslov: „Zdravstvena popularizacija | Center za nadzor bolezni lahko nasveti o tveganju za zdravje!“

You May Also Like

More From Author