Jazz s tesno zmago nad Pistonsom blizu zgodovinskemu nizu porazov

Estimated read time 2 min read

Košarkarji Utah Jazz so v noči na četrtek nadaljevali neverjeten prosti pad z zmago nad Detroit Pistons s 119:111. Z zmago so Jazzovci podaljšali niz porazov na 25 tekem, s čimer so izenačili rekord NBA v eni sezoni po številu zaporednih porazov.

Kelly Olynyk je vodil Jazz s 25 točkami, pri čemer je nadomeščal štiri igralce: Lauri Markkanen, Jordan Clarkson, Keunte George in Taron Horton-Tucker. Collin Sexton je dosegel 19 točk, Ochai Agbaji pa 18 točk.

Jazz s tesno zmago nad Pistonsom blizu zgodovinskemu nizu porazov

Pistoni se pod vodstvom glavnega trenerja Montyja Williamsa še naprej borijo s slabim izkupičkom 2 zmag in 26 porazov. Kljub 28 točkam in 10 asistencam Cada Cunninghama je ekipi Detroit Pistons zmanjkalo globine in ognjene moči za zmago. Jayden Ivey in Marvin Bagley III sta prispevala 24 oziroma 22 točk, vendar se njuni navijači niso uspeli okrepiti.

Tekma je bila ves čas izenačena, Utah pa je v zadnji četrtini tesno vodil z 90:88. Detroit je na začetku četrte četrtine zagrozil, da bo prekinil zmagoviti niz Jazzov in 7:40 minut pred koncem izenačil na 100:100, vendar so Utah Jazz ohranili mirno kri in izkoristili zgrešene mete Detroita ter občasne trojke Bojana Bogdanovića in Olynyka ter ponovno povedli.

Cunningham se je še naprej boril za Pistonse, vendar sta Sexton in Olynyk na koncu odločila razliko. Sexton je v zadnjih sekundah zadel dva prosta meta in Detroit je bil na pragu izenačitve svojega 15-kratnega niza porazov.

Ker se Jazz približuje temu dvomljivemu rekordu, se bodo Pistoni vrnili v igro v soboto zvečer v Brooklynu v upanju, da bodo prekinili niz porazov in se izognili vpisu Utaha v zgodovino iz napačnih razlogov.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours