Six Nations 2024: Fraser Dingwall prinesie Anglicku „inú dimenziu“, hovorí Steve Borthwick

Estimated read time 4 min read

Steve Borthwick hovorí, že Fraser Dingwall prinesie „iný rozmer“, keď bude debutovať v teste v anglickom otváracom zápase Six Nations v Taliansku.

Six Nations 2024: Fraser Dingwall prinesie Anglicku „inú dimenziu“, hovorí Steve Borthwick
Six Nations 2024: Fraser Dingwall prinesie Anglicku „inú dimenziu“, hovorí Steve Borthwick

Dingwall začína na vnútornej strane centra ako jeden z piatich nezachytených hráčov v sobotňajšom kádri hlavného trénera Borthwicka.

24-ročný obranca Northamptonu bol zapojený do 10 predchádzajúcich anglických kempov a počas majstrovstiev sveta si nárokuje pozíciu, ktorú obsadil Manu Tuilagi.

„Každý vidí, ako dobre hrá,“ povedal Borthwick pre BBC Sport.

„Myslím si, že sa opísal ako „dosť vytrvalý“ a povedal by som, že je to podhodnotenie storočia.

„Je to chlap, ktorý je odhodlaný hrať test rugby, pracuje neuveriteľne tvrdo a jednoznačne si zaslúži svoju príležitosť.

„Prichádza a snaží sa pridať do našej hry iné dimenzie. Chceme sa uistiť, že všetci sú takticky zosúladení, aby mali pocit, že môžu na ihrisko priniesť všetky svoje super silné stránky.“

Borthwick často uprednostňoval Tuilagiho silu a priamy beh v strede poľa, ale Dingwall má iné zručnosti ako 32-ročný center Sale, ktorý chýba v zostave pre zranenie slabín.

„Fraser je naozaj šikovný obranca a vynikajúci distribútor,“ dodal Borthwick.

„Nájde priestor, keď sa rozhodne niesť a je veľmi odlišný vo fyzickej postave od Manu Tuilagi, ale všetok svoj talent využíva naozaj inteligentným spôsobom.“

‚Ešte to celkom nekleslo‘

Dingwall hral za Škótsko starodávne rugby a mohol byť v pokušení zmeniť lojalitu k seniorskému tímu Gregora Townsenda, keďže sa mu až do tohto bodu nepodarilo vyhrať reprezentáciu Anglicka.

Ale absolvent akadémie Saints hovorí, že je teraz „mŕtve nastavený“ na dosiahnutie úspechu s Anglickom.

„Je tu veľa vzrušenia a hrdosti a toľko emócií,“ povedal Dingwall pre BBC Sport. „Ešte sa to celkom neutopilo a myslím si, že sa to nestane až po zápase.

„Tých 10 tímov je smiešne, pretože som si doteraz neuvedomil, že ich bolo toľko, ale som za nich skutočne vďačný, pretože mi skutočne ukázali, čo bolo potrebné na uskutočnenie tohto skoku.“

„Keby to [prvá čiapka] prišla skôr, nemyslím si, že by som bol pripravený, zatiaľ čo teraz som na mieste, kde som si istý sám sebou a môžem ísť do tejto hry naozaj s chuťou podať lepší výkon. než len byť tam.“

Na otázku, či niekedy premýšľal o tom, že by sa dal k dispozícii pre Škótsko, Dingwall povedal: „Pravdepodobne boli časy, keď to bolo ťažké, keďže som bol v toľkých tímoch a okolo nich, ale nemyslím si, že som niekedy bol v miesto, kde som dostatočne zdôvodnil selekciu, aby som sa otočil chrbtom [k Anglicku].“

Dingwall bude po boku známych tvárí v zálohe, ktorá zahŕňa skrumážovú polovicu z Northamptonu Alexa Mitchella a krídelníka Tommyho Freemana, zatiaľ čo Fin Smith by mohol debutovať aj na lavičke.

Anglicko nevyhralo svoj úvodný zápas posledných štyroch šiestich národov, čo je niečo, čo podľa centra chce proti Azzurri zmeniť.

„Je to niečo, čo chceme uviesť na pravú mieru,“ povedal. „Nechceme zapadnúť do šiestich národov, chceme naň zaútočiť od začiatku.

„Je tu zvýšený tlak na to, že som debutant, ale tomu sa v hlave snažím vyhnúť. Len sa držím nášho plánu a toho, ako chceme hrať, a potom sa o výsledok postará sám.“

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours