Tottenham 0:2 Man City: Khadija Shaw opäť skóruje, keď City pokračujú v honbe za titulom

Estimated read time 5 min read

Manchester City pokračoval v honbe za titulom ženskej Super League klinickým víťazstvom nad Tottenhamom a posunul sa na tri body od vedúcej Chelsea.

Tottenham 0:2 Man City: Khadija Shaw opäť skóruje, keď City pokračujú v honbe za titulom
Tottenham 0:2 Man City: Khadija Shaw opäť skóruje, keď City pokračujú v honbe za titulom

City strelilo v tejto sezóne proti Spurs deväť gólov bez odpovede, no testovali ich na Brisbane Road.

Vlastným gólom obrankyne Tottenhamu Amy Turnerovej sa City dostalo do vedenia predtým, ako Martha Thomasová nemala gól pre hostí pre tesný ofsajd.

Khadija Shaw potvrdila víťazstvo City na začiatku druhého polčasu.

Shawovej úderný zásah do siete zblízka bol jej 12. gólom v sezóne, čím sa opäť posunula nad Lauren Jamesovú z Chelsea ako úplne najlepšiu strelkyňu WSL.

Tím Garetha Taylora vedel, že víťazstvo je kľúčové, keďže Chelsea v sobotu porazila Brighton, aby si zvýšila svoj náskok na čele, a začali perfektne, keď sa Turner dotkol krížom Lauren Hemp do vlastnej siete.

Tottenham hrozil cez Thomasa a Celina Bizeta, no Laura Coombs a Shaw z City premárnili šance ešte pred dosiahnutím druhého gólu.

Roord hold ako Man City reagovať na neúspech

Všetky oči sa upierali na City a na to, ako zareagujú na správu, že kľúčová stredopoliarka Jill Roordová utrpela tento týždeň zranenie predného krížneho väzu a do Londýna pricestovali so šesťbodovým odstupom, aby vyrovnali vďaka víťazstvu Chelsea nad Brightonom.

Roordová bola s tímom v podzemnej garáži, keď pricestovala z Manchestru, aby jej prejavila podporu len niekoľko dní po diagnóze zranenia, a jej spoluhráči vyjadrili uznanie, keď sa dostali do vedenia.

Celý tím pribehol k zemľanke a zobral si tričko s Roordovým číslom 20 a Hemp ho zdvihol na tribúnu, kým hráči zatlieskali v smere Holanďanky.

„Bolo to naozaj milé. Prekvapilo ma to. Nič som o tom nevedel,“ povedal šéf City Taylor.

„Veľa o Jill hovorí, že dnes cestovala s nami a chcela prísť. Bol to naozaj pekný dotyk – a pre Jill naozaj pekné, že to mohla zažiť.“

Veľké množstvo cestujúcich fanúšikov, ktorí sedeli na tribúne naľavo od zemľanca, tlieskali a skandovali „je len jedna Jill Roord“.

City boli určite skúšané v jej neprítomnosti a Tottenham mal priestor na prestávku, ale celkovo sa hosťom darilo vyhrať proti stále sa zlepšujúcemu tímu Spurs.

„Je to rana [prísť o Roorda], to sa nedá poprieť. Je to taká špičková hráčka,“ dodal Taylor.

„Nemyslím si, že môžete nahradiť Jill. Na skupine sa mi páči, že sme v tejto sezóne ukázali inú stránku ako my a hráči môžu napredovať. Je to strata, ale práve tu môžete vidieť to najlepšie z nás. Myslím si, že hráči to dnes urobili naozaj dobre.“

Taylor tiež potvrdila, že brankár Ellie Roebuck – ťažko spojený s odchodom zo City tento rok v januári – nebol v tíme, pretože sa objavila choroba, ktorá znamenala, že musela v nedeľu ráno odcestovať späť do Manchestru.

Thomas frustrácia, keď Spurs premrhajú šance

Tottenham v tejto sezóne ukázal svoje útočné umenie, ale občas sa ukázalo, že je to drahé, ako sa dozvedel na štadióne Joie v novembri, keď ho City porazilo 7:0.

Zverenci Roberta Vilahamna však boli pri tejto príležitosti oveľa organizovanejší a keby využili svoje šance v prvom polčase, možno mali čo ukázať za svoje úsilie.

„Dnes sme ukázali pokrok a boli lepšími obrancami, ale myslím si, že to tiež ukazuje, že sme na ceste a ešte tam nie sme na to, aby sme súťažili s najlepšími tímami v tejto lige,“ povedal Vilahamn.

„Manchester City je absolútne brilantný v tom, ako hrá a s týmto tímom hral nejaký čas. Bolo to trochu zložité, pretože sme sa chceli uistiť, že s týmto tímom budeme dobre brániť a mať dobrý plán, ale [ich prvý gól ] stráca pre nás energiu.

„Stále sme na ceste ich poraziť, ale myslím si, že budúci rok budeme pripravení.“

Thomas si myslel, že skórovala, a oslavoval v rohu, ukazujúc svoje meno domácim fanúšikom v postoji ako Ronaldo, kým si uvedomil, že vlajka sa zdvihla pre ofsajd.

Stalo sa to asi 10 minút po tom, čo vystrelila nad brvno z brilantnej prihrávky Grace Clintonovej. Thomasova frustrácia narástla, keď odišla na začiatku druhého polčasu.

V zemľanke bola emocionálna a okamžite si pripevnila ľad okolo kolena.

„Nie je to žiadne zranenie, je to skôr záťažová záležitosť,“ povedal manažér Vilahamn. „Vracia sa z nejakých malých problémov po tom, čo sa vrátila z vianočných sviatkov.

„V predchádzajúcej hre sme jej dali 45 minút a dnes mala 60 minút, takže to bolo plánované od začiatku.“

Tottenham sa opäť presadil neskoro, keď sa presadili náhradníci Jess Naz a Shuang Wang – jedna vystrelila nad brvno a druhá odpálila Bethany Englandovú, ktorú brankár Khiara Keating zamietol.

Ale nedostatok kvality v krabici sa nakoniec ukázal ako nákladný pre Spurs, pretože City na druhom konci preukázali svoje klinické schopnosti.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours