Conte prozradil, že chce převzít Řím

Estimated read time 2 min read

Je to už půl roku, co italský velikán Conte opustil trenérské místo, a nedávno prozradil, co si myslí o budoucnosti. Conte uvedl, že u římského i neapolského klubu má zájem pokusit se o převzetí, protože fanoušci těchto dvou týmů jsou plní vášně. Kromě toho Conte také prozradil, že nepřevezme tým uprostřed sezony, protože podle jeho názoru není listopad 2021 jako manažer Tottenhamu Hotspur tou nejlepší volbou.

Conteho komentáře připomínají Mourinhovu současnou situaci. Fotbalový expert na přestupy Di Marzio nedávno prohlásil, že Mourinho na konci sezony klub opustí. Di Marziův závěr má tři hlavní důvody: zaprvé, Mourinho nekomunikuje s Římem o prodloužení smlouvy; zadruhé, vztahy mezi Mourinhem a prezidentem klubu Friedkinsem nejsou dostatečně srdečné; zatřetí, saúdský klub v létě loňského roku hodil Mourinhovi olivovou ratolest.

Conte prozradil, že chce převzít Řím

Je známo, že Conte a Mourinho mají špatné vztahy, a v létě 2016 se Conte stal prvním oficiálním manažerem Chelsea po období „Mu II“, což byla nenápadná změna, která vztahy mezi nimi ještě zhoršila. Během svého působení se Ital s manažerem několikrát pustil do křížku a po Arsénu Wengerovi, Rafovi Benítezovi, Manuelu Pellegrinim a Pepu Guardiolovi je dalším manažerem, který se s Mourinhem dostal do slovní přestřelky.

První zlá krev mezi Contem a Mourinhem se objevila v říjnu 2016, kdy Conteho trénovaná Chelsea pod Mourinhovým vedením rozdrtila Manchester United 4:0 na Stamford Bridge. Po zápase byly oslavy Chelsea pro Mourinha nepříjemné. „Za stavu 4:0 se takhle slavit nedá, za stavu 1:0 ano, jinak je to pro nás ostuda,“ řekl. Následující léto se konflikt mezi nimi vyostřil a Conte veřejně prohlásil, že „se chceme vyhnout Mourinhově sezoně“, což znamená, že nechce, aby tým po výkonnostním propadu dopadl jako „Mu II“ v sezoně, kdy získal titul. Mourinho na to nereagoval pozitivně, ale využil vlasní škádlení Conteho.

Poté se Conte a Mourinho setkali v Premier League, což vždy vyvolalo kontroverzi.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours