Paris Women’s Experience Advantage Manchester United Women Shock Dreams

Estimated read time 3 min read

Podľa najnovších správ sa ženský futbalový tím Paris Saint-Germain stretne v druhom kole kvalifikácie ženskej Ligy majstrov UEFA so ženským futbalovým tímom Manchester United, po tom, ako v prvom kole na domácom štadióne Manchestru United skončila ich konfrontácia remízou 1:1.

Oba mužské tímy sú v futbalovom svete rešpektovanými gigantmi, no v prípade ženskej hry sa vývoj odohrával odlišne. Ženský futbalový tím Paris Saint-Germain patrí k európskej špičke a momentálne sa umiestňuje na 4. mieste v európskej tabuľke UEFA s 97 166 bodmi, tesne za ženskými futbalovými tímami Barcelony, Lyonu a Wolfsburgu. Napriek tomu, že v posledných rokoch nevládzli dosiahnuť svoj historický vrchol, Parížanky sú stále silným tímom, ktorý dvakrát postúpil do finále ženskej Ligy majstrov UEFA v rokoch 2015 a 2017. Sú zvyknuté na súboje v najprestížnejších európskych súťažiach.

Paris Women’s Experience Advantage Manchester United Women Shock Dreams

Naopak, situácia ženského futbalového tímu Manchester United je odlišná. Hoci za posledné dva roky zaznamenali rýchly pokrok, nikdy predtým sa nedostali do ženskej Ligy majstrov. Boli považovaní za „nováčikov Ligy majstrov“ a len vďaka vynikajúcim výkonom brankárky, obrannej hre a neohrozenosti pri záverečných momentoch v prvom kole dokázali uniknúť porážke. Dokážu tentokrát prekvapiť svojich hostiteľov? UEFA pred zápasom chváli dynamiku a odhodlanosť ženského futbalového tímu Manchester United a zdôrazňuje, že pre hráčky, ktoré snívajú o postupe v Lige majstrov, je takýto duel vždy šancou a budú bojovať o každý jeden balón.

Pokiaľ ide o formu tímov, parížsky ženský futbalový tím má priemernú formu, pričom v posledných troch zápasoch dosiahol len jedno víťazstvo. Ak nepočítame priateľské stretnutia, z posledných piatich domácich zápasov zvíťazil raz, raz remizoval a trikrát prehral. Naopak, Manchester United ženský tím sa výborne darí na cestách, keď vyhral osem z posledných desiatich zápasov vonku. Dokážu svoj nedostatok skúseností v Lige majstrov kompenzovať svojou bojovnosťou a vynikajúcimi schopnosťami na cestách? To uvidíme.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours