Kráľ James Supreme: Doris Burke menuje LeBron Best, GOAT Debata Resurfaces

Estimated read time 2 min read

Sága okolo LeBrona Jamesa naďalej vyvoláva vášnivé diskusie, ale jedno je jasné: známa hlásateľka NBA Doris Burkeová nemá problém vyhlásiť ho za „najlepšieho v histórii“. V nedávnom klipe Sling, v ktorom na opis hráča použila jedno slovo, sa Burkeová snažila potlačiť svoj obdiv k LeBronovi slovami: „Je to veľmi dôležité: „Potrebujem viac ako jedno [slovo] na opis tohto chlapíka.“

Tento pocit znovu rozprúdil debatu o „GOAT (Greatest Player of All Time)“, pričom LeBron a Michael Jordan sa často dostávajú do popredia tejto diskusie. Zatiaľ čo Jordanových šesť prvenstiev je dôležitých, LeBronova dlhovekosť a dominancia v štatistikách je iný príbeh.

Kráľ James Supreme: Doris Burke menuje LeBron Best, GOAT Debata Resurfaces

Od svojej nováčikovskej sezóny „Vyvolený“ naplnil očakávania. Tým, že LeBron vyhral titul nováčika roka a vo svojej druhej sezóne bol vymenovaný za All-Star, prekonal očakávania a v roku 2007 dokonca doviedol pomerne slabý tím Cleveland Cavaliers do finále. Teraz má LeBron na konte štyri ocenenia MVP, štyri majstrovské tituly a rekord NBA v počte nastrieľaných bodov, jeho status GOAT je nespochybniteľný.

Debata o GOAT často závisí od osobných preferencií. Jordanovi fanúšikovia si cenia jeho počet prvenstiev, zatiaľ čo pre iných je presvedčivejších 11 prsteňov Billa Russella alebo päť prvenstiev Kobeho Bryanta. Ak sa však zameriame len na šampionáty, riskujeme, že stratíme zo zreteľa širší obraz a samotnú genialitu a pokračujúcu genialitu, ktorú LeBron predstavuje.

Namiesto toho, aby sa fanúšikovia strácali v porovnávaní, mali by skôr oceniť LeBronovu jedinečnú cestu a jeho pokračujúci vplyv na ligu. LeBron je ešte niekoľko sezón pred možným zavesením dresu na klinec a basketbalovému svetu môže táto ikonická postava čoskoro chýbať.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours