Matt O’Riley: Cenu Atlética Madrid odmietol Celtic – Brendan Rodgers

Estimated read time 3 min read

Manažér Brendan Rodgers potvrdil, že Celtic odmietol ponuku Atlética Madrid na Matta O’Rileyho a povedal, že tento mesiac sa nepredá žiadny kľúčový hráč.

Matt O'Riley: Cenu Atlética Madrid odmietol Celtic - Brendan Rodgers
Matt O’Riley: Cenu Atlética Madrid odmietol Celtic – Brendan Rodgers

Dánsky stredopoliar O’Riley vstúpil pred dvoma rokmi za 1,5 milióna libier a v septembri sa dohodol na novej zmluve, ktorá platí do roku 2027.

23-ročný hráč strelil v tejto sezóne 10 gólov a pridal toľko asistencií.

„Ponuka bola, ale Matt je hráč, ktorého nechceme stratiť a v januári nikam nepôjde,“ povedal Rodgers.

„Je to skvelé svedectvo o ňom a o tom, čo môže klub urobiť pre hráča. Vyhral svoju prvú reprezentačnú reprezentáciu v tejto sezóne a Atletico Madrid je veľký klub európskeho futbalu.“

„Je však veľkou súčasťou toho, čo robíme. Bola radosť s ním pracovať a vo štvrtok ráno som sa s Mattom dobre porozprával a je to niekto, kto tu pre nás bude v druhej časti sezóny.“ „

Atletico – štvrté v La Lige, 11 bodov za prekvapivou vedúcou Gironou – údajne ponúklo dohodu v hodnote až 20 miliónov libier za O’Rileyho, ktorý prestúpil do Celticu z MK Dons v januári 2022.

Rodgers opísal ponuku Atletica ako „nepribližujúcu sa“ hodnote Celticu, ale povedal, že peniaze sú irelevantné, keďže klub nemusí predávať.

Zverenci Diega Simeoneho hrali s Celticom dvakrát v tejto sezóne v Lige majstrov, pričom v Španielsku prehrali 6:0, no v Glasgowe držali 2:2 v zápase, v ktorom exceloval O’Riley.

„V lete mal príležitosť, ale bol veľmi šťastný, že sa sem dostal a Atletico Madrid je samozrejme obrovský klub, ale tiež vie, že je tu na skvelom mieste,“ dodal Rodgers.

„V tejto sezóne naozaj nakopol a chce v tom pokračovať.“

Na otázku, či by to chcelo špeciálnu ponuku na presvedčenie Celticu, aby tento mesiac predal nejakých kľúčových hráčov, Rodger povedal: „Nepôjdu, je to také jednoduché.

„Január je každopádne ťažký mesiac, či už ide o privádzanie hráčov, alebo o predaj hráčov. Nie je to niečo, čo by sme chceli robiť. Nemáme o to záujem.“

Nicolas Kuhn, ktorý je zatiaľ jedinou januárovou posilou Celticu, by mohol v sobotu debutovať proti Ross County.

Rodgers povedal, že práca pokračuje v snahe pridať ďalších nových regrútov v poslednom týždni okna, ale nič nehrozí.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours