Pistons vyrovnali rekordnú sériu prehier v NBA, majiteľ reaguje na skandovanie „Predaj tímu“

Estimated read time 2 min read

Detroit Pistons dosiahli pochybný míľnik: vyrovnali rekord NBA v počte prehier za sebou (26). Ich posledná prehra 126:115 proti Brooklynu Nets odráža boje Clevelandu Cavaliers v sezóne 2010/2011 a Philadelphie 76ers v sezóne 2013/2014.

K tejto sérii prispeli rôzne faktory, ale šesťsekundové video dokonale vystihuje neúspešnú sezónu Pistons. Počas predzápasovej rozcvičky celý tím hromadne míňa strely, čo vyvrcholí pokusom veľkého muža Isaiaha Stewarta o trojbodový hák.

Pistons vyrovnali rekordnú sériu prehier v NBA, majiteľ reaguje na skandovanie „Predaj tímu“

Medzi niektorými fanúšikmi vypukla frustrácia zo série prehier, čo viedlo k volaniu po drastických opatreniach. Jedným z návrhov bolo povolanie Bronnyho Jamesa, ktorý by prilákal LeBrona Jamesa a jeho veteránske vedenie. Iní si jednoducho robili žarty z absurdnosti kolektívnych zápasov tímu.

Štatistiky vykresľujú bezútešný obraz. Detroit strieľa z trojok najhoršie v lige – 33,4 percenta, zaznamenáva tretí najhorší počet bodov na zápas – 109,2 a pácha druhý najväčší počet stratených lôpt (16,5).

Jedinými pozitívami v tejto neradostnej situácii sú Cade Cunningham (22,4 ppg, 7,1 apg) a Ausar Thompson (9,8 ppg, 7,8 rpg, 1,1 bpg).

Majiteľ Tom Gores, ktorý sa dostal pod paľbu kritiky za skandovanie „predajte tím“, vyjadril počas rozhovoru svoju frustráciu a požiadavky označil za „smiešne“. Zdôraznil, že organizácia sa venuje Detroitu aj mimo basketbalu:

„Okrem víťazstiev – a mali by sme vyhrávať viac zápasov – robíme veľa v komunite. Hráči, organizácia, robíme veľmi veľké zmeny. To pre mňa veľa znamená. Robíme mnohomiliardové veci mimo (basketbalu). Chápem, že fanúšikovia sú nahnevaní, ale je smiešne myslieť si, že predaj tímu by bol riešením.“

Gores priznal potrebu zmien, hoci konkrétne detaily zostávajú utajené:

„Musíme niečo zmeniť. Nemôžem vám povedať, čo presne to je. Ideme do toho dosť tvrdo. Isté je, že zmena príde. Práve teraz nie sme v poriadku. Musíme pridávať a uberať. Už na tom pracujeme. Budeme robiť zmeny.“

Budúcnosť Pistons zostáva neistá, ale jedno je jasné: Detroit zúfalo potrebuje obrat, a to na ihrisku aj mimo neho.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours