Davon Ham z Heat, problémy Lakers a vietor z obchodu

Estimated read time 2 min read

Medové týždne Darvona Hama v Los Angeles sa možno skončili. Hoci Davin Ham doviedol Lakers vo svojej premiérovej sezóne k prekvapujúcej účasti vo finále Západnej konferencie, súčasné problémy tímu vyvolali špekulácie o jeho budúcnosti. Lakers majú momentálne bilanciu 15-14 a útok sa rozpadá ako rozmočený ohňostroj, pričom čoraz hlasnejšie sa šepká o možnej výmene.

Čísla neklamú: problémy Lakers v útoku sú nepopierateľné. V efektívnosti útoku im patrí 24. miesto, dokonca až za Washington Wizards, ktorí sú na konci rebríčka. Ich streľba za tri body je katastrofálna (25. miesto), ich útočný doskok neexistuje (druhý najhorší) a ich obraty sú konzistentné. A to aj napriek tomu, že LeBron James a Anthony Davis majú za sebou relatívne zdravé a produktívne sezóny.

Objavujú sa kandidáti: dokonca sa objavili aj stávkové trhy, kde vedú Phil Handy, Juwan Howard a Jared Dudley. Na samotného LeBrona Jamesa ako najlepšieho trénera na ihrisku bol dokonca vypísaný kurz až +2500, čo podčiarkuje zúfalstvo niektorých fanúšikov. Iste, výbery ako Skip Bayless sú čistou zábavou, ale poukazujú na prostredie, ktoré obklopuje túto sériu.

Davon Ham z Heat, problémy Lakers a vietor z obchodu

Obrana Hamu je záchranca Zatiaľ čo útok Lakers bol nevýrazný, ich obrana zostala svetlým bodom v pôsobivom priebehu sezóny NBA. Sedemzápasová víťazná séria je však iný príbeh, a ak útok nedokáže nájsť svoj rytmus, Hámova vláda by mohla byť ohrozená.

Tlak je na mieste: Ham prijal výzvu trénovať Lakers, ale obdobie medových týždňov sa skončilo. Jeho vysnívaná hollywoodska práca teraz závisí od jeho schopnosti naštartovať útok Lakers a premeniť ich späť na legitímnych súperov. Nasledujúcich niekoľko mesiacov bude kľúčových a každý zápas môže byť zlomovým bodom alebo klincom do rakvy Hamovej éry.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours