Sodnik odobril 75 milijonov dolarjev poravnavo z Deutsche Bank in Epsteinovi

Estimated read time 2 min read

Deutsche Bank je v petek od sodnika v Združenih državah Amerike dobila končno odobritev za 75 milijonov dolarjev vredno poravnavo z žrtvami Jeffreyja Epsteina. Te žrtve so nemško finančno institucijo obtožile, da je pokojnemu finančniku omogočila domnevne dejavnosti trgovine s spolnimi storitvami.

Okrožni sodnik ZDA Jed Rakoff, ki je junija odobril predhodno odobritev dogovora, je na sodni obravnavi na Manhattnu potrdil poravnavo.

„Po mnenju sodišča je to odlična poravnava,“ je dejal Rakoff na sodišču.

Banka v okviru poravnave ni priznala nobene kršitve.

Poravnava zajema ženske, ki so trdile, da jih je Epstein ali njegovi sodelavci spolno zlorabljali ali z njimi trgovali od 19. avgusta 2013 do njegove smrti v zaporu na Manhattnu šest let pozneje, ko je čakal na sojenje zaradi kazenskih obtožb o trgovini z mladimi ženskami in najstnicami za spolne namene.

Newyorški sodni izvedenec je ugotovil, da je Epsteinova smrt samomor.

Tožbo je vodila ženska, znana kot Jane Doe 1, ki je dejala, da jo je Epstein spolno zlorabljal med letoma 2003 in 2018, in obtožila Deutsche Bank, da je spregledala rdeče zastavice o njegovih zlorabah. Epstein je bil med letoma 2013 in 2018 stranka Deutsche Bank, potem ko je bil 15 let stranka banke JPMorgan Chase.

Deutsche Bank je dejala, da je storila napako, ko je Epsteina sprejela za stranko.

Rakoff je odvetnikom, ki so zastopali ženske, odobril honorarje v višini 30 % zneska poravnave.

Sodnik odobril 75 milijonov dolarjev poravnavo z Deutsche Bank in Epsteinovi

Eden od odvetnikov, David Boies, je po zaslišanju dejal, da je bil primer „opozorilo za banke“, da morajo spremljati, kdo so njihove stranke.

Rakoff je junija predhodno odobril poravnavo v višini 290 milijonov dolarjev, ki jo je zaradi podobnih zahtevkov sklenila newyorška družba za finančne storitve JPMorgan. Obravnava o končni odobritvi v tej zadevi je predvidena za 9. november.

Banka JPMorgan se je soočila s tožbo ameriških Deviških otokov, kjer je imel Epstein v lasti dva zasebna otoka, zaradi domnevne vpletenosti banke v pomoč Epsteinu. Prejšnji mesec je JPMorgan dosegel dogovor o plačilu 75 milijonov dolarjev za rešitev teh zahtevkov.

Družba JPMorgan je izrazila obžalovanje zaradi svoje povezave z Epsteinom.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours