Državno prvenstvo ROTC Games: se bo začelo po načrtih

Estimated read time 1 min read

Vse je pripravljeno za državno prvenstvo iger rezervnih častnikov (ROTC), na katerem se bodo predstavili najboljši kadetski športniki v državi.

Dobitniki zlatih in srebrnih medalj s kvalifikacijskih turnirjev v Luzonu (Cavite), Visayasu (Iloilo City), Mindanau (Zamboanga City) in regiji National Capital Region (Manila) bodo tekmovali na atletskem stadionu PhilSports v Pasig Cityju (atletika), medtem ko bo Rizal Memorial Sports Complex v Manili gostil arnis, košarko 3×3, boks, kickboxing in odbojko.

Esports bo potekal prek spleta.

Kronanje miss ROTC Filipini bo v soboto v dvorani Cuneta Astrodome v Pasay Cityju, medtem ko se bo samo tekmovanje začelo v nedeljo.

Po besedah organizatorjev bo izbor Miss ROTC poudaril nežnejšo plat iger in spodbujal krepitev vloge žensk.

Državno prvenstvo ROTC Games: se bo začelo po načrtih

Igre ROTC so plod sodelovanja filipinskih oboroženih sil, ministrstva za nacionalno obrambo, komisije za visoko šolstvo in filipinske športne komisije.

Njihov cilj je spodbujati razvoj športnih programov, promovirati telesno vzgojo, krepiti samodisciplino in timsko delo ter usposabljati mlade športnike za mednarodna tekmovanja.

V prihodnjem letu nameravajo igre organizirati v sušnem obdobju ter morda uvesti tekmo z ovirami in jiu-jitsu kot dodatna dogodka.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours