Zahraniční hráči dominujú NBA: 5 hráčov, ktorí majú šancu dostať sa do prvého tímu NBA

Estimated read time 4 min read

Zaradenie do prvého tímu hviezd je jedným z najvyšších ocenení pre každého hráča v lige. Je to spôsob, akým liga oceňuje najlepších hráčov sezóny. Znamená to tiež, že hráč patrí do špecifickej päťčlennej skupiny, ktorá má prednosť pred všetkými ostatnými skupinami, hoci od tejto sezóny sa táto skupina zmení na formát „bez pozície“.

Zahraniční hráči dominujú NBA: 5 hráčov, ktorí majú šancu dostať sa do prvého tímu NBA

Pozrime sa na päť zahraničných hráčov, ktorí majú šancu dostať sa do základnej zostavy All-Star. Nedávna história ukázala, že v lige sa začali presadzovať zahraničné hviezdy. Za posledných päť sezón si ocenenie MVP vyslúžili traja zahraniční hráči, čím sa zvýšila latka pre hráčov narodených mimo Spojených štátov.

Basketbal sa stal globálnym športom vďaka rastu a zlepšovaniu mnohých medzinárodných hviezd. Mnohí cudzinci zanechali svoje mená a legendy v histórii basketbalovej ligy.

Nigérijčan Hakeem Olajuwon ukončil svoju kariéru ako najviac vyberaný zahraničný hráč so šiestimi výbermi do All-Star súpisky v základnej časti. Celkovo bol do All-Star tímu menovaný 12-krát. Grécka hviezda Giannis Antetokounmpo bol tesne za ním s piatimi výbermi.

Tretie miesto obsadil Nemec Dirk Nowitzki. Ten ukončil svoju kariéru so štyrmi výbermi do prvého All-Star tímu.

  1. Luka Dončič

Dallas Mavericks je tam, kde je dnes, najmä vďaka hre Luku Dončiča. Hviezda Mavs naďalej prekvapuje fanúšikov svojím nadpriemerným talentom a schopnosťou ľahko sa orientovať v hre.

Dončič bol v minulej sezóne vymenovaný do prvého All-Star tímu a je pravdepodobné, že sa doň dostane opäť, už piaty rok po sebe. Štvornásobný účastník All-Star má v tejto sezóne priemer 33,4 bodu, 8,3 doskoku a 9,4 asistencie na zápas.

  1. Giannis Antetokounmpo

Giannis Antetokounmpo doviedol Milwaukee Bucks do prvej trojky Východnej konferencie. Antetokounmpo prežíva úžasný rok a toto by mohla byť jeho vstupenka do All-Star výberu.

Dvojnásobný MVP má priemer 30,9 bodu, 11,3 doskoku a 5,7 asistencie. Okrem toho v tejto sezóne vynechal len jeden zápas, čo je v modernej NBA úctyhodný výkon.

  1. Shai Gilgeous-Alexander

OKC Thunder v tejto sezóne prekvapili fanúšikov celej NBA vďaka vodcovstvu Shaia Gilgeousa-Alexandera na palubovke. Pod jeho vedením dosiahli Thunder nové výšky a sú na ceste späť do play-off.

Kanadská hviezda bola v minulej sezóne v prvom tíme a je pravdepodobné, že v tejto sezóne bude opäť vybraná. Gasol junior dosahuje priemery 31,4 bodu, 5,7 doskoku a 6,4 asistencie na zápas, pričom je lídrom ligy s 2,6 ukradnutými loptami na zápas a robí si nárok na výber do All-Defensive tímu.

  1. Nikola Jokič

Nikola Jokič je mužom zápasu a všetci to vedia. V minulej sezóne sa Jokič napriek svojim výkonom dostal do druhého tímu All-NBA. Teraz má vďaka svojim výkonom šancu vrátiť sa do prvého tímu.

MVP finále 2023 má priemer 25,7 bodu, 12,3 doskoku a 9,1 asistencie. Aktuálne má na konte 11 triple-double a je hrozbou na všetkých frontoch.

  1. Joel Embiid

Joel Embiid predvádza v tejto sezóne proti súperom majstrovské kúsky. V priemere dosahuje 34,8 bodu, 11,8 doskoku a 6,2 asistencie na zápas. Už tretiu sezónu za sebou vedie NBA v počte bodov.

Päťkrát bol menovaný do All-Defensive tímu NBA, ale v minulej sezóne bol menovaný len do prvého tímu. Tento rok sa Embiid pravdepodobne dostane do prvého tímu dvakrát.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours