Ali poznate izvor in zgodovino mode?

Estimated read time 7 min read

Ko že govorim o besedi modni, verjamem, da vsi ne bodo neznani, toda ali res poznate njen izvor in njegovo razvojno zgodovino?Odpeljal vas bom, da resnično razumete izvor mode in razvoj zgodovine.

Pravzaprav je izvor mode tako visok Vedno bi lahko nosili čudovite, a ne.

Srednjeveška evropska dama

Nekateri pravijo, da je „moda“ izvor kitajske mode. Pri nas se uporablja že več kot tisoč let.Fan zabeleženo v knjigi „Hou Han“: „Filialna pobožnost in nastavitev, modna kolekcija.““Modna“ je tukaj tesno povezana s pričesko starodavnih.“Moda“ so kratki lasje, ki visijo pred njenim čelom.Pred mladoletnikom otroci v otroštvu niso imeli las in so si zasukali lase, zato so jih vedno imenovali „Drooping“.Če so pred čelom kratki lasje, so ti kratki lasje modni, imenovani tudi „šiška“.Liu Hai naj bi bil pravljični fant v dinastiji Tang.Torej v starih časih moda ne pomeni mode.

Pogovorimo se o zgodovini v zgodovini.

Ženski preliv in preliv

Evropske dame imajo veliko odnosov in imajo veliko komunikacije. široko.

Evropska dama

Eleganten prototip

Ker so evropske dame širše in širše, poleg oblačenja in oblačenja plemičev, obstajajo še en pomemben tunti, ki se počasi spreminja, to je palači, ki so boljši kot navadni plemiči kot navadni plemiči , tako da se njihove zahteve za oblačenje postajajo vse bolj in višje, oblačenje in oblačenje pa postopoma postaneta manifestacija njihovega statusa in je tudi za oblačenje.

Evropski princ Nobleman

Vzpon evropskega kapitalizma v 14. stoletju je šivanje spodbudil, da je pripisoval pomen zakonu sprememb.To običajno velja za „začetek“ mode.

Vendar so v zadnjih letih tudi znanstveniki poudarili, da v mnogih neevropskih državah obstajajo podobni modni izdelki.

Kitajska je na primer že proizvajala zapletene tovarne svilenih tkanin že v dinastiji Tang v 7. stoletju.Te tkanine so narejene v različne sloge izvrstnih oblačil, ki se sčasoma bistveno spreminjajo in se zelo razlikujejo od prejšnjih ali novejših generacij.

Ena glavnih značilnosti mode je, da se sčasoma spreminja.Ni pa prepričan, kako hitra, redna in obsežna oblačila so spremenila priljubljenost oblačil, tako da lahko ta pojav imenujemo kot modo.

Moda lahko obstaja šele v 18. stoletju.

Z razvojem evropskega kapitalizma, imperializma in kolonializma je moda zahodne Evrope postopoma napredovala v svet.

Hkrati ima moda tudi nekaj drugih razvojnih smeri, današnji modni sistem pa je postal globalni pojav.

Moda se dotakne vseh vidikov življenja, vključno z umetnostjo, poslovanjem, porabo, tehnologijo, človeško telo, identiteto, modernostjo, globalizacijo, družbenimi spremembami, političnim in okoljskim okoljem.

Estetska narava mode je izredno pomembna, sodobna moda pa se osredotoča na modne oblikovalce.Ne glede na to, ali je modo mogoče obravnavati kot umetnost, oblikovalci običajno veljajo za izvirnega ustvarjalca mode.Vendar so oblikovalci predstavili le nov slog in se na koncu odločili, da je „zastarel“ ali „zastarel“.Ker se oblačila nosijo na naših telesih in oblačila lahko pokažejo naš osebni okus v določenem kulturnem ozadju, modna igra še posebej pomembno vlogo pri osebni identiteti.To je rojstvo prejšnje dobe.

Moda metode rezanja

V zgodnjih letih so bila teniška oblačila z dolgimi žarki, dolgimi krili in klobuki. Javno mnenje se imenuje teniško igrišče.Najzgodnejšo osvoboditev je treba pripisati navdušencu nad orientalsko umetnostjo, francoskim modnim mojstrom, PaulLaž (transliteracija).V tradiciji in resničnosti oblačil je prevzel vodstvo, da je ženskam slekel tesni steznik.Obleka je treba pakirati in polepšati na človeško telo, sčasoma pa je privedlo do zadrževanja človeškega telesa.Zgodovina težkih oblačil je zbledela od človeškega telesa iz ventilatorske kletke človeških bitij.Poly je slekel hlačne nogavice, vendar se ni mogel znebiti svoje estetske želje do razkošja in močnega.Ko se je pred svetom pojavila sodobna zasnova odštevanja, je Bo Li nekoč zasmehovala svojo zasnovo kot „revščino na visoki ravni“.Tako imenovana „slaba faza“ se nanaša na Chanelovo zasnovo, vendar vodilno, tako kot takrat arhitekturni dizajn, ki je popolnoma zavrgel okras Rococo in novo umetniško gibanje, ostalo pa je bilo „funkcija“.

Pojav kratkih rokavov

V dvajsetih letih prejšnjega stoletja je bila v oblačilni industriji sproščena blaznost „funkcionalizma“.Zdi se, da so stvari padle in izkazalo se je, da se je zdaj izkazalo;Oblika oblačil postaja vse bolj jedrnata, oblek krila pa postaja vse dlje in dlje.Do petdesetih let prejšnjega stoletja﹒Znano delo ime svetega Lorona „Trapezoidalno“ je priljubljeno po vsem Parizu.To je zelo preprosto krilo za lestvico, simpatičen okrogli vrat, dva velika žepa;Pravzaprav je treba temeljito osvoboditi in vzeti t -majico.V zadnjih letih je modna industrija „nositi spodnje perilo“, T -majica pa je ravno pionir tega vzdušja.Še posebej hollywoodski filmski zvezdnik Malong 特Podoba Bai Landuja v majici „Desire Street Car“ je T -majice postala priljubljena po vsem svetu.Zdaj tkanje t -majic je veliko in postanejo najpogostejša oblika spodnjega perila.

Bolj modno „mini krilo“

Šestdeseta leta je bila nedvomno pomembno obdobje v zgodovini zmanjšanja oblačil.Britanca iz Walesa, MarijaQuinne (transliteracija), mini krilo, ki ga je odrezala nož za rezanje, kar je ustvarilo najkrajše krilo v zgodovini oblačil.Ta vrsta Jade -Ligged „Mini“ veter je hitro fasciniral svet.Po eni strani se manj sodobni ljudje prečkajo.

Poleg tega je francoski učenjak Flor Prery (Transliteracija) predlagal bolj neverjetno predvidevanje.Očitno je še vedno težko dokazati znanstvenost njegovih napovedi, toda v vrvežu in vrveža v 60. letih prejšnjega stoletja so številni pionirji slekli oblačila in vadili golo.To je „gola kultura“ in „nebesno športno gibanje“, ki je bilo takrat zavremo.Očitno se „preveč temeljito odpeljejo.Številni ljudje, ki so prehodili nebesa, so rekli, da je golo človeško telo dolgočasno kot oblačenje.

Modno mini krilo

Več porušene modne „bikini“

Najbolj vplivno v zgodovini oblačil bi moralo biti rojstvo kopalk za bikini.30. junija 1946 so bile ZDA nad Coralnim otokom, imenovane bikini, na južnem pacifiškem skrbništvu, ki je v miroljubnem obdobju eksplodiral prvo atomsko bombo. kot šokantni „in“ senzacionalni učinki „.Na 18. dan prve eksplozije atomske bombe bikinija je francosko ime Louis﹒Ray’s Swimsuit je 18. julija 1946 lansiral kopalke, sestavljeno iz treh krp in štirih pasov. Ta vrsta kopalk z najmanjšim območjem telesa na svetu je preprosta in majhna. škatla za tekmo.Ta kopalka je šokirala svet kot eksplozijo te atomske bombe.Domiselni RELD je takrat uporabil vpliv bikinijevih eksplozijskih atomskih nabojev in odločilno poimenoval dve tri -točkovni kopalki kot „bikini“.Na začetku te kopalke so bile mediteranske države, ki so bile prepovedane kot kuga;

Modni bikini

Z zavestjo mode je počasi sprejela veliko drznih in avant -degradnih konceptov.To je drzno in zmedeno obdobje.Znana ameriška instalacija Madonne je na svoji turneji izvedla popolnoma spodnje perilo.

Modni bikini

Do devetdesetih let.Ko je modni mojster v Parizu, Milanu ali New Yorku spet prerezal majico, je gospa pokazala, da je pokazala popk, javno mnenje ni bilo več presenečeno.Podobno, ko modeli na mizi T -Tip nosijo razkrito modo, se zdi, da se človeška oblačila odvzamejo na polovico sloja, kar še enkrat pokaže nostalgijo in zmedo ljudi o oblačilih.Deklica iz nemškega burgerja s svojo blagovno znamko Jilsander ima jasno zastavo devetdesetih let.Ta slog je bil do konca stoletja zelo lahek in eleganten.Če pogledamo nazaj na stoletje, ni težko razbrati, da od nošenja do OFF to ni le retrogradna preprosta oblačila, ampak neizogiben razvoj sodobne človeške družbe.

Modna lou

You May Also Like

More From Author