Južnoafriški priseljenci prihajajo v New York in ustanavljajo združenje v podporo reprezentanci

Estimated read time 2 min read

Mosito Ramaili, južnoafriški priseljenec, je v New Yorku ustanovil organizacijo za vrnitev domov, imenovano „Južnoafriški Newyorčani“. Organizacija, ustanovljena leta 2015, ima zdaj več kot 800 članov in več kot 2 000 sledilcev na družbenih omrežjih.

Ker bo leta 2023 na sporedu finale svetovnega pokala v ragbiju med Južnoafriško republiko in Novo Zelandijo, je Ramaili organiziral zabavo za gledalce in svoje rojake povabil, naj navijajo za reprezentanco. Dejal je, da upa, da bo Južnoafriška republika ponovno zmagala in ponovila uspeh iz leta 1995.

Ramaili se je rodil v Mafiganu in odraščal v Johannesburgu, leta 2004 pa je z nogometno štipendijo prišel v Združene države Amerike in obiskoval univerzo Alabama A&M. Po diplomi je opravljal vodilna dela na področju trženja in oglaševanja v podjetjih, kot sta Nike in BBDO. Zdaj vodi svoje podjetje Bosabi Creative Club.

Južnoafriški priseljenci prihajajo v New York in ustanavljajo združenje v podporo reprezentanci

Ramaili občuduje južnoafriškega kapetana Siyo Kolisija, v čigar vzgoji vidi veliko podobnosti s svojo. Oba sta se rodila v revščini, vendar sta svojo identiteto in vrednote našla v ragbiju, zato Ramaili upa, da bo južnoafriška ekipa zmagala v finalu svetovnega pokala in razveselila vse Južnoafričane.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours