Zdrav bolj 丨 Znanstveni protikancer, začenši z zdravim življenjskim slogom!

Estimated read time 4 min read
Od 15. aprila do 21. leta 2024 je 30. nacionalni teden preprečevanja raka.
Tumor je bolezen, ki jo povzroča nenormalna hiperplazija človeških celic. nivo.
Sledite nevarnemu signalu telesa
Zdi se, da so številni tumorji „tihi“, pravzaprav se tumor ne zgodi čez noč.Potrebnih je več kot deset let, da se razvije od normalnih celic do rakavih celic, vendar niste mogli zgodaj odkriti in ubiti raka v zibelki.Zgodnji simptomi tumorjev so lahko več, kot je bilo pričakovano!
1. Telo je videti grudice, vozličke
Ni treba panike v pavšalnem vozlišču v določenem delu telesa.Velikost, tekstura, meja in aktivnost grudice se lahko uporabijo kot faktor presoje.
2. Telo se nadaljuje z bolečinami, ki ne
Večina ljudi je doživela bolečino in prvi odziv bolečine se pogosto uporablja za protibolečinske tablete.Če pride do nenehnih bolečin, ki jih povzroča nereuma in neznani vzroki v določenem delu telesa, bi morali iti v bolnišnico, da ugotovite vzrok.
3 ..skupajRazlogi za neznano vročino
Ko se pojavi vročina, je prva stvar, za katero mislimo, da je vzrok za vročino neznan in nenehno obstaja, moramo biti pozorni na možnost raka in čim prej opraviti ustrezen pregled.
4. Nerazložljiva izguba teže in utrujenost
Če ne sprejemate pobude za izgubo teže, ne namerno umrete, ampak shujšate ali izgubite spolno izgubo teže ali pa jo spremljate anoreksija, utrujenost, utrujenost itd. biti ena od manifestacij raka
5. Brez travme, ampak krvavitev
Neekternalna poškodba nenormalna krvavitev, kot sta kri ali bruhanje, bi morala biti pozoren na možnost raka v črevesju in želodcu; Gnezda za jajčnike, gnezda za jajčnike, kot je rak, neboleča hematurija ali težave pri urinu, pazite na urinske tumorje;
6. Nepravilnosti prebave pri neprekinjenem pojavu
Prebavnost še naprej obstaja ali s protikicidnim srčnim gorenjem, zgornjim trebuhom, bolečinami in nelagodjem, ne razmišljajte o tem, da gre za splošno „želodčno bolezen“ in bodite pozorni na možnost raka želodca ali raka požiralnika.
7. navade blata, spremembe v značilnostih
Navade blata, število ali lastnosti se spreminjajo (oblika blata postane tanjša, blato je gnoj, kri, sluz itd.) Ali zaprtje in driska nadomestna, bodite pozorni na rak debelega črevesa in danke in pojdite v bolnišnico takoj na bolnišnico na bolnišnico. kot je mogoče.
8. Moli se nenadoma spremenijo
V molih je veliko ljudi, a če se krt nenadoma poveča, robovi postanejo nepravilni, barvna se spremeni, krvavitev, boleča bolečina, originalni lasje na krti padajo, je treba sumiti na možnost melanoma.
9. Pojavi se spontani patološki zlom
Ni očitnega zunanjega učinka zunanje sile, kar je lahko, da gre za patološki zlom.
Preprečevanje raka je neločljivo povezano z dobrimi navadami
Vzrok tumorja vključuje vse vidike življenja.
1. Spodbujati zdravo in razumno strukturo prehrane
Sveže sadje in zelenjava vsebuje več vitaminov in sledovih, ki lahko spodbujajo telo za odstranjevanje različnih toksinov karcinoma; vsebujejo rastlinska vlakna, kar je dobro za preprečevanje raka črevesja.Nekaj ​​vložene in prekajene hrane je treba jesti čim manj.
2. vztrajajte pri telesni vadbi
Šport lahko zmanjša tveganje za raka dojke, rak debelega črevesa, pljučni rak in rak prostate.Svetovna zdravstvena organizacija ocenjuje, da lahko več kot 30%raka s posredovanjem telesne vadbe doseže preventivne učinke.
Priporočljivo je, da telesno aktivnost srednje velikosti izvajate vsaj 5 dni v tednu, s kumulativnimi 150 minutami.Vztrajajte v dnevni telesni aktivnosti.
3. Ohranite optimističen odnos
Napetost, depresija in jeza so skrite bombe v človeškem telesu.Zato lahko s telesno vadbo, samoregulacijo in potrebno psihoterapijo za ohranjanje pozitivnega, optimističnega in navzgor psihološkega stanja lahko igra tudi vlogo pri preprečevanju in zdravljenju tumorjev.
4. Bodite pozorni na zgodnji signal tumorja
Razvoj tumorjev je proces oteževanja.Če ga najdemo zgodaj, lezija ni bila metastazirana in učinek zdravljenja je razmeroma dober.
Poročilo/povratne informacije

You May Also Like

More From Author